Karut kuvat MM-kisoista – yli 30 asteen helle kylvi tuhoa

5 000 metrin juoksijat joutuivat koville yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa.

Naisten 5 000 metrin alkuerissä nähtiin pahoja sammumisia.

21.7. 10:33

Naisten 5 000 metrin MM-alkuerät juostiin Eugenessa brutaaleissa olosuhteissa.

Erät alkoivat keskiviikkona klo 16.25 paikallista aikaa. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpötila oli 32 celsiusastetta plussan puolella.

Ankara paahde kävi monelle juoksijalle liian raskaaksi. Suomen Camilla Richardsson joutui keskeyttämään noin puolitoista kilometriä ennen maalia simahdettuaan täysin. Toimitsijat taluttivat suomalaisen pois radalta.

– Se oli kuin saunassa, en pystynyt enää hengittämään, mikä ei ole hyvä juttu 5000 metrin kilpailussa, Richardsson totesi Ilta-Sanomille eränsä jälkeen.

Lue lisää: Camilla Richardsson romahti dramaattisesti – ”Kuin saunassa, en pystynyt hengittämään”

Helteinen sää oli liikaa monelle viidentonnin juoksijalle.

Richardsson ei ollut ainoa helteessä hyytynyt. Sara Benfares jäi yli minuutin kauden parhaastaan ja karsiutui. 21-vuotias saksalainen romahti kisan jälkeen radan pintaan ja hänet jouduttiin kärräämään kentältä pyörätuolilla.

NRK näytti toiselle saksalaisjuoksija Alina Rehille kuvan Benfaresin romahtamisesta maalialueella. NRK:n mukaan Reh kiroili järkyttyneenä otoksen nähtyään.

– En ole puhunut hänen kanssaan, joten en tiedä tarkkaan, mitä tapahtui, kun hän romahti. Sain hänet kierroksella kiinni maaliviivan ylittäessäni ja näin, ettei hän enää pystynyt edes juoksemaan suoraan, Reh sanoi NRK:lle ja luonnehti olosuhteita ”todella koviksi”.

Sara Benfares oli lopen uupunut eränsä jälkeen. Hän karsiutui ajalla 16.34,23.

Uupunut saksalainen nostettiin pyörätuoliin.

Britannian Jessica Judd selvisi finaaliin ajalla 14.57,64, mutta hänkin oli kisan jälkeen hatarassa kunnossa. Brittiä hoidettiin radan pinnassa jonkin aikaa.

Jerssica Judd oli kaikkensa antanut.

Lähikuva Juddin kasvoista on paljonpuhuva.

5 000 metrin alkuerien nopein oli 14.52,27 pinkaissut Etiopian Letesenbet Gidey. Finaali juostaan sunnuntaiaamuna kello 4.25 Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?