Seiväshypyn maailmanmestari kertoi musertavasta diagnoosista – vakava sairaus uusiutui: ”Jos selviän vielä kahdesta tai kolmesta vuodesta”

Tim Lobinger kertoi saksalaislehdessä tilanteestaan.

Tim Lobinger voitti urheilu-urallaan useita arvokisamitaleja.

24.3.2022 12:48

2000-luvun taitteen seiväshyppytähden Tim Lobingerin, 49, syöpä on uusiutunut. Hän kertoi asiasta saksalaislehti Bunden haastattelussa.

Lobinger sairastui vuonna 2017 leukemiaan, joka onnistuttiin hoitamaan kantasolusiirron avulla. Useita vuosia näytti siltä, että vaikea sairaus on jäänyt taakse.

Näin ei kuitenkaan ollut. Vuonna 2020 Lobinger joutui hakeutumaan syövän vuoksi jälleen sädehoitoon.

Sairaus eteni aluksi maltillisesti, mutta viime vuoden alussa se iski entistä ärhäkämpänä. Seiväshypyn moninkertaisen arvokisamitalistin vointi heikkeni nopeasti, ja 193-senttisen miehen paino putosi vain 68 kiloon.

Lopulta sädehoidosta ei ollut enää apua, sillä sen pelättiin halvaannuttavan Lobingerin.

Tältä Tim Lobinger näytti vuonna 2007.

Nyt entinen urheilutähti toivoo saavansa pelastuksen uudesta hoidosta, jossa syöpäsoluja muokataan geneettisesti ja ne yritetään saada toimimaan sairautta vastaan.

Uusi hoito vaikutti aluksi tehottomalta, mutta parin viikon jälkeen se oli todistetusti vähentänyt Lobingerin kehossa olevien syöpäsolujen määrää.

– Se oli ihme! Viikkoa aiemmin lääkärit käskivät minua hyvästelemään kaikki läheiseni ja sitten minulle sanottiinkin, että hoito on toiminut juuri niin kuin sen piti. Sitä tunteiden vuoristorataa oli vaikea käsitellä, Lobinger kertoi Bunden haastattelussa.

Vaikka tilanne näyttää synkältä, Lobinger haluaa pysyä toiveikkaana.

– Lähes viisi vuotta sitten minulla diagnosoitiin leukemia. Minulle kerrottiin, että voisin parhaassa tapauksessa elää viisi vuotta, mikäli tieteellisesti ei tapahdu mitään uutta.

– Nyt on kulunut viisi vuotta. Tieteen ansiosta olen edelleen täällä. Jos selviän vielä kahdesta tai kolmesta vuodesta, tulee varmasti uusia hoitomuotoja, jotka voivat auttaa minua. Jos minulla on vain prosentin mahdollisuus parantua, otan sen vastaan. Panostan siihen. Taistelen itseni, perheeni ja ystävieni vuoksi.

Tim Lobinger oli yksi 2000-luvun alkuvuosien suurimmista seiväshyppytähdistä. Vuonna 1997 hänestä tuli ensimmäinen saksalainen, joka ylitti kuuden metrin rajapyykin.

Lobinger nappasi urallaan useita arvokisamitaleja, joihin lukeutuu muun muassa vuoden 2003 halli-MM-kulta ja kaksi EM-hopeaa.

Viime vuodet Lobinger on työskennellyt Salzburgissa Red Bullin urheiluvalmentajana.

Lue lisää: Entinen seiväshyppytähti sairastui vakavasti – kamppailee 44-vuotiaana elämästään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?