Reetta Hurske pinkoi ennätysvauhtia Saksassa – radoille pitkän tauon jälkeen palannut Nooralotta Neziri pettyi karvaasti

Reetta Hurske oli ennätysvauhdissa, Nooralotta Neziri pettyi.

Reetta Hurske arkistokuvassa.

28.1. 22:03

Reetta Hurske pinkoi 60 metrin aitajuoksun ennätyksekseen 7,96 Saksan Karlsruhessa käydyssä kansainvälisessä hallikilpailussa. Hurskeen aiempi ennätys oli 7,97, jonka hän oli juossut vuonna 2019.

Hurske, 26, oli perjantaina kilpailun kolmas. Kisan voitti ajalla 7,84 Jamaikan Danielle Williams. Ranskalainen Cyréna Samba-Mayela oli toinen samalla ajalla.

– Sanoin Nooralotta Nezirille ennen kilpailuja, että nyt voi tulla mitä vaan ennätyksen ja 8,10:n välillä. Tiesin treenien perusteella, että olen hyvässä kunnossa, mutta kilpailukauden ensimmäinen kisa on aina vaikea. En muista, milloin olisin jännittänyt näin paljon ennen kilpailua, Hurske sanoi Suomen Urheiluliiton nettisivujen mukaan.

Alkuerässä Hurske juoksi ajan 7,98. Hän sai molemmissa juoksuissaan hyvän lähdön eikä matkallakaan ollut ongelmia.

– Alkuerästä jäi sellainen fiilis, että reagoin hyvin, mutta ensimmäiselle aidalle tulo oli vähän treenimäinen. Pääsin vauhtiin vasta toisella aidalla. Muuten se oli kohtuullisen tasapainoinen juoksu. Finaalissa läksin vaan kirkastamaan vauhtia ja nauttimaan. Se kai tuli hyvin, kun en ole koskaan kovempaa juossut, Hurske hymyili.

Hurske on ennätyksellään 7,96 Suomen kaikkien aikojen 60 metrin aitojen hallitilastossa toisena edellään vain SE:n 7,91 haltija Nooralotta Neziri. Lähiviikkoina Hurskeella on edessään tiivis hallikilpailujen sarja. Ennätyksellään hän alittaa kirkkaasti maaliskuisten MM-hallien rajan, mutta sitä Hurske ei vielä mieti.

– Sinne voisi mennä, jos juoksu lähtee kulkemaan vielä vähän paremmin, Hurske sanoi.

Neziri palasi perjantaina samassa kisassa kilparadoille pitkän tauon jälkeen.

Hän juoksi alkuerässä ajan 8,20. Neziri oli erässään viimeistä edellinen, eikä selviytynyt loppukilpailuun.

– Peli oli ohi oikeastaan heti, kun pyssy pamahti. Jotenkin vaan herpaannuin lähdössä. Jäin siinä varmaan sekunnin kymmenyksen. 60 metrin aidat on sellainen laji, jossa ei tuollaisia eroja oteta kiinni, Neziri sanoi Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Edellisen kerran Neziri, 29, kilpaili viime vuoden heinäkuussa. Hänen kautensa päätti takareisivamma.

–  Jostain se on aloitettava kipuaminen takaisin ylös. Harjoitukset ovat menneet vaihtelevasti, mutta 8,10:n alitusta odotin, että saisin kaksi juoksua. Se olisi tyydyttänyt, Neziri totesi.

Karlsruhessa kautensa avasi myös korkeushyppääjä Ella Junnila. Hän sijoittui viidenneksi tuloksella 184. Kilpailun voiton jakoivat britti Emily Borthwick ja saksalainen Imke Onnen kauden kärkituloksella 191.

Juttua päivitetty ja täydennetty Hurskeen finaalijuoksun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?