Omikronmuunnoksen runtelemassa Etelä-Afrikassa harjoitteleva Kristiina Mäkelä avautui vihaviesteistä: ”Tilanteelle en voi mitään” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Omikronmuunnoksen runtelemassa Etelä-Afrikassa harjoitteleva Kristiina Mäkelä avautui vihaviesteistä: ”Tilanteelle en voi mitään”

Kristiina Mäkelä kertoi Instagramissa tunnelmistaan Etelä-Afrikassa.

Kristiina Mäkelä kuvattuna Tokion olympialaisissa kesällä.

30.11.2021 14:39

Joukko suomalaisia yleisurheilijoita on tällä hetkellä harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa, jossa koronaviruksen uusi omikronmuunnos havaittiin ensimmäisen kerran.

Potchefstroomin kaupungissa majailee yhteensä 13 suomalaista. Joukkoon kuuluu urheilijoita, huoltajia ja joukkueen johdon jäseniä. Yksi Etelä-Afrikassa harjoittelevista yleisurheiluhuipuista on kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä.

Mäkelä kommentoi tuoreessa Instagram-julkaisussaan lyhyesti Etelä-Afrikan koronatilannetta.

– Olen myös hyvin tietoinen Etelä-Afrikan tilanteesta enkä halua kommentoida asiaa koska sillekään en mitään voi, Mäkelä kirjoittaa.

Hän kertoo saaneensa asiasta monenlaista palautetta. Tsemppiviestien lisäksi osa viesteistä on ollut sävyltään ikäviä.

– Kiitos kaikille tsemppiviesteistä, joita olen asiaa koskien saanut. Syytös ja vihaviestejä en tosin ymmärrä ja ratkaisen ne nopeasti estä-poista-menettelyllä.

Suomalaiset majailevat Potchefstroomissa omassa talossaan. Se helpottaa osaltaan turhien kontaktien välttelyä.

– Seuraamme tilannetta tarkasti ja pyrimme kaikin tavoin välttämään kontaktia muiden kuin oman joukkueen jäsenten kanssa, SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen kertoi tiedotteessa toissa päivänä.

Lue lisää: Suomalais­urheilijat leirillä Etelä-Afrikassa, näin heidät aiotaan tuoda kotiin – ”Pyrimme kaikin tavoin välttämään kontaktia”

Mäkelän lisäksi kuvia Etelä-Afrikasta on sosiaalisessa mediassa julkaissut ainakin korkeushyppääjä Ella Junnila.

Lukuisat maat ovat asettaneet viime päivinä matkustusrajoituksia Etelä-Afrikalle ja muille eteläisen Afrikan maille. Matkustuskieltoja ovat asettaneet muun muassa EU, Britannia ja Yhdysvallat.

Salonen totesi tiedotteessa, että suomalaisurheilijat ovat pääsemässä harjoitusleiriltä kotiin aiottujen suunnitelmien mukaan.

–  Urheilijat pyritään saamaan Suomeen lentoyhteyksien sallimassa rytmissä. Toistaiseksi urheilijoiden lentojen suhteen ei ole tullut tietoa, että olisi ongelmia, Salonen sanoo.

Suomessa Etelä-Afrikasta palaavia odottaa koronatesti ja karanteeni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?