Silja Kosonen sai kutsun linnan juhliin – siirtyy ensi kaudeksi Turun Urheiluliiton riveihin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Silja Kosonen, 18, sai kutsun Linnan juhliin – kertoi myös urheilu-uransa tärkeästä muutoksesta

Nuorten MM- ja EM-kultamitalisti pääsee viettämään itsenäisyyspäivää Presidentinlinnassa.

Silja Kososen upea kausi palkittiin kutsulla Linnan juhliin.

24.11. 21:41

Moukarinheittäjä Silja Kosonen paljasti keskiviikkona Instagram-tarinassaan, että on saanut kutsun Linnan juhliin. Kosonen löysi kutsun palattuaan kotiin harjoitusleiriltä Etelä-Afrikasta.

Kosonen, 18, voitti kesällä nuorten MM- ja EM-kultaa sekä kohensi nuorten maailmanennätystä kahdesti. Hän oli mukana myös Tokion olympialaisissa. Siellä hän sijoittui karsintakilpailussa 14:ksi.

Upean kauden heittänyt Kosonen on ehdolla Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n vuoden parhaaksi alle 20-vuotiaaksi naisyleisurheilijaksi.

Urheilijoista kutsun Linnan juhliin ovat saaneet ainakin Tokion olympiamitalistit nyrkkeilijä Mira Potkonen ja uimari Matti Mattsson.

Lue lisää: Olympiamitalisti Mira Potkonen paljasti somessa – sai kirjeen Tasavallan presidentiltä

Lue lisää: Matti Mattsson sai kutsun Linnan juhliin – yksi asia sai uimarin ja vaimon ymmälleen

Keskiviikkona paljastui myös, että Kosonen vaihtaa ensi kaudeksi seuraa. Someron Esaa aiemmin edustanut raisiolainen siirtyy Turun Urheiluliiton riveihin.

– Juteltiin tulevasta kaudesta valmentajani Jani Pihkasen kanssa ja todettiin, että tässä pitää ottaa seuraava kehitysaskel, jos haluaa pärjätä maailmalla. Uskon, että Turun Urheiluliitto pystyy auttamaan minua siinä parhaiten, Kosonen sanoi Sulin tiedotteessa.

– Turun Urheiluliitto on minulle luonteva valinta myös siksi, että kaikki on lähempänä, kun raisiolaisena asun tässä Turun seudulla. Someron Esalle olen kiitollinen. En olisi nyt tässä missä olen ilman seuran apua.

Edessä on tärkeä kausi, sillä ensi kesänä yleisurheilukalenterista löytyvät sekä MM- että EM-kisat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?