Käsittämätön sekoilu juoksukisassa: 10 kilometrin kisaaja voitti puolimaratonin, mutta hänet diskattiin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Käsittämätön sekoilu juoksukisassa: 10 kilometrin kisaaja voitti puolimaratonin, mutta hänet diskattiin

Bristolissa pidetty juoksukisa sai kummallisen lopun. Voittaja oli pakko diskata.

Omar Ahmed eksyi väärälle reitille Bristolissa.

21.9. 15:23

Englannin Bristolissa käytiin sunnuntaina juoksukilpailu, jossa matkavaihtoehtoina olivat 10 kilometriä sekä puolimaraton eli 21,1 kilometriä.

Miesten puolimaratonin ykkönen ylivoimaiseen tyyliin, 63 minuutin ajalla, oli Omar Ahmed. Toisena maaliin tullut Chris Thompson jäi Ahmedista viisi minuuttia.

Paitsi että pian maaliintulon jälkeen Ahmed hylättiin, kertoo BBC. Ahmed oli nimittäin ilmoittautunut alun perin 10 kilometrin matkalle.

Ahmed oli lähtenyt erehdyksissään väärälle reitille siinä vaiheessa, kun 10 kilometrin ja puolimaratonin reitit erkanivat toisistaan.

– Herra Ahmed ilmoittautui eliittiurheilijoiden 10 kilometrille, ei puolimaratonille, joten hän ei virallisesti ollut osa puolimaratonkisaa. Siksi hänet oli valitettavasti pakko hylätä, kisan järjestäjät ilmoittivat.

Järjestäjät kuitenkin kehuivat Ahmedin juoksua ”vaikuttavaksi esitykseksi”.

– Kunnioitamme hänen suoritustaan ja olemme kutsuneet hänet huippu-urheilijana ensi viikon Great Manchester Runiin. Tietysti odotamme näkevämme hänet jälleen myös ensi vuonna Bristolissa 2022 Great Bristol Run -kisassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?