Maria Huntington etsii kiivaasti uutta valmentajaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Uutta valmentajaa etsivä Maria Huntington kysyi apuun huippunimeä

Maria Huntington etsii kiivaasti uutta valmentajaa.

Maria Huntington on kysynyt Mika Vakkuria valmentajakseen.

20.9. 16:40

Suomea 7-ottelussA kaikissa arvokisoissa vuodesta 2018 edustanut Maria Huntington, 24, on kauden jälkeen etsinyt uutta valmentajaa, kuten Ilta-Sanomat kertoi jo syyskuun alussa.

Huntington ei syystä tai toisesta halua jatkaa häntä lähes koko uran ajan valmentaneen Matti Liimataisen 7-otteluryhmässä, johon on kuulunut myös muun muassa nuorten maailmanmestari Saga Vanninen.

Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut Liimataista kommentoimaan eron syitä. Tiettävästi myös Liimataisen valmennukseen päättyneeksi kaudeksi tullut Miia Sillman, 26, harkitsee valmentajanvaihtoa. Hän viestitti taannoin tekevänsä asian suhteen päätöksiä syksyn aikana.

Sillmania valmensi aiemmin Urheiluliiton entinen moniotteluvalmentaja Mika Vakkuri, 58. Suomalaisen otteluvalmennuksen kovimpiin ammattilaisiin kuuluva Vakkuri myönsi maanantaina, että Huntington on kysynyt hänen palveluksiaan.

Lue lisää: Maria Huntington, 24, julkaisi harvinaisen yhteiskuvan puolisonsa kanssa – paljasti pariskunnan uuden unelmahankkeen

– En kiistä sitä, mutta on hyvin epätodennäköistä, että minä olisin se uusi valmentaja, Vakkuri kommentoi.

Turussa asuvalla Vakkurilla on täyspäiväinen työpaikka Helsingissä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä paraurheilun lajiryhmävastaavana. Huntington taas asuu Tampereella ja rakennuttaa miehensä kanssa Lempäälään omakotitaloa.

Matti Liimatainen ja Maria Huntington ovat tehneet vuosikausia menestyksekästä yhteistyötä.

– Ongelma on se, että minun toimintafilosofiassani moniotteluvalmennus on leimallisesti lähivalmennusta, joka olisi tuossa kuviossa kovin hankalasti toteutettavissa. Toivon kovasti, että Maria ja Miia löytävät parhaan mahdollisen ratkaisun.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Huntington on tiedustellut myös Jesse Jokisen, 33, mahdollisuuksia ottaa vastuu hänen valmentamisestaan. Entinen kansallisen tason 10-ottelija työskentelee Jyväskylän Kenttäurheilijoissa ja osa-aikaisesti Urheiluliiton otteluvalmentajana.

Jokinen oli muun muassa Nairobissa Saga Vannisen, 18, tukena nuorten MM-kisoissa.

Lue lisää: Seitsenottelija Maria Huntingtonin ei tarvitse enää stressata rahasta – ”Mitä paremmin urheilee, se on aina plussaa”

Maan kärkiottelijoiden kanssa jo Urheiluliitto-työnsä takia paljon yhteydessä oleva Jokinen ei kiistänyt, että Huntingtonin kanssa on keskusteltu tulevista valmennusasioista.

– Paha ottaa enempää kantaa tässä vaiheessa. Asioista kerrotaan, kun ne ovat selkiytyneet. Nyt ei voi liikaa kommentoida, Jokinen muotoili.

Saga Vannisen valmennusasioihin ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole tulossa muutoksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?