Hanna-Maari Päkk lopettaa uransa, pikajuoksija kertoo Helsingin Sanomille - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

HS: Suomalainen huippujuoksija lopettaa menestyk­sekkään uransa – taustalla ilkeä loukkaan­tuminen, joka muutti luun ”puru­kumi­maiseksi”

Hanna-Maari Päkk (os. Latvala) voitti urallaan 11 Suomen mestaruutta.

Hanna-Maari Päkkin kilpaura on ohi.

17.9. 8:52

Pikajuoksija Hanna-Maari Päkk (o.s. Latvala) lopettaa kilpauransa, uutisoi Helsingin Sanomat. Lopettamisen syynä on sitkeä jalkavamma.

Oikean jalan isovarpaan tyvi alkoi vaivata tammikuussa 2020. Paljastui, että varpaan tyvinivelen molemmilla puolilla oli murtuma. Toinen nivelen alla olevista luista oli mennyt lisäksi ”purukumimaiseksi”.

Päkk leikattiin alkuvuodesta 2021, mutta syksyllä kivut palasivat heti harjoitteluun palaamisen jälkeen.

– Sama vamma. Olimme sopineet valmentajan kanssa, että käyn vielä uudestaan magneettikuvauksessa tarkistamassa, mikä on jalan tilanne. Löydös oli selvä. Löytyi vielä rustovaurio isovarpaan tyvinivelen alta, käytännössä nivelrikko, Päkk kertoo HS:lle.

Uran loppuminen ei ole helppo pala yhdelle Suomen kaikkien aikojen sprinttereistä.

– Asian hyväksyminen on erityisen vaikeaa, kun joutuu lopettamaan pakon sanelemana. Nyt olisi osattava päästää irti huippu-urheilusta. Jalka on kipeä tällä hetkellä myös kävelyssä. Toivon, että se palautuu sellaiseksi, että voi liikkua normaalisti, Päkk kommentoi HS:lle.

Päkk voitti urallaan viisi SM-kultaa 100 metrillä ja kuusi 200 metrillä. Hänen ennätyksensä ovat 11,30 satasella ja 22,98 200 metrillä. Jälkimmäisen hän juoksi Kazanissa voittaessaan universiadeissa hopeaa.

Kaikkien aikojen tilastossa Päkkin 100 metrin aika on Suomen viidenneksi paras ja 200 metrin tuloksellaan hän on listan kuudentena.

Nälkää olisi vielä ollut juoksijalla, jonka paras arvokisasaavutus oli EM-kisojen seitsemäs sija 200 metriltä Zürichistä 2014.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?