Suomi-Ruotsi: Ruotsista kajahti täystyrmäys Suomen yleisurheilujoukkueen mahdollisuuksista - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsista kajahti täystyrmäys Suomen yleisurheilu­joukkueen mahdolli­suuksista – ”Minun käy heitä vähän sääliksi”

Ruotsi on dominoinut yleisurheilumaaotteluja viime vuosina. Ludvig Holmberg uskoo, että sama jatkuu viikonloppuna.

Ruotsalaisia hymyilytti viime vuoden maaottelussa Ratinassa.

4.9. 14:43

Rakkaat viholliset Suomi ja Ruotsi kohtaavat viikonloppuna perinteisessä yleisurheilumaaottelussa Tukholmassa. Viime aikoina Ruotsi on ollut vahvasti niskan päällä: vuodesta 2013 eteenpäin Suomi on onnistunut voittamaan vain kerran sekä miehissä että naisissa.

Tukholmassa Ruotsi puolustaa kahta perättäistä tuplavoittoa, ja Expressenin toimittaja Ludvig Holmberg uskoo, että sama tahti jatkuu tänäkin viikonloppuna.

– Ruotsin kultainen sukupolvi on täällä ja loistaa täydellä voimalla. Entä Suomi? Heitä minun käy vähän sääliksi, Holmberg kirjoittaa kommentissaan.

Toimittaja hehkuttaa olympiavoittajien Armand Duplantisin ja Daniel Ståhlin johtaman Ruotsin vahvistuneen entisestään ja olevan terävän kärjen taustalla myös äärimmäisen tasainen, sekä miehissä että naisissa.

Suomalaisista Holmberg nostaa esiin kolmiloikassa hurjan läpimurtokauden hypänneen Senni Salmisen, keihäänheittäjä Toni Kuuselan ja seiväshypyn SE:tä Kalevan kisoissa parannelleen Wilma Murron.

Yleisurheilukesä on sujunut Suomessa todella positiivisissa merkeissä, kun monet urheilijat ovat parantaneet tulostasoaan merkittävästi. Ruotsalaistoimittajan mukaan viikonloppuna se ei kuitenkaan riitä.

– Mutta ei... olen pahoillani, Suomi. Pyörittelen sitten tilastoja mihin suuntaan tahansa, en näe mitään muuta lopputulosta kuin kolmannen perättäisen tuplavoiton Ruotsille, Holmberg toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?