Henry Manni kelasi neljänneksi paralympialaisten 800 metrin finaalissa – ”Tietenkin harmittaa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Henry Manni kelasi neljänneksi paralympialaisten 800 metrin finaalissa – ”Tietenkin harmittaa”

Manni otti kärkipaikan haltuunsa ensimmäisen kierroksen ajaksi, mutta menetti johdon kisan puolivälin jälkeen.

Henry Manni jäi ilman mitalia.

4.9. 4:25 | Päivitetty 4.9. 9:54

Tokio

Ratakelaaja Henry Manni, 29, on kelannut neljänneksi T34-luokan 800 metrin finaalissa Tokion paralympialaisissa. Manni ylitti maaliviivan ajalla 1.47,34.

– Alku meni yllättävänkin hyvin. En tiedä. Ei vain riittänyt kiinalaista vastaan, Manni arvioi Ylen haastattelussa viitaten pronssia ottaneeseen Kiinan Yang Wangiin, josta hän jäi 34 sadasosasekuntia.

– Tietenkin neljäs sija aina harmittaa.

Manni oli finaalin aikana kärjessä ensimmäiset 400 metriä.

– Kun ei ollut ketään muuta, joka olisi vetänyt, niin piti kärkipaikka ottaa. Jonkun pitää siinäkin olla, hän kertoi Ylelle.

Lopullinen kärkikolmikko alkoi parannella asemiaan kuitenkin kisan toisella kierroksella ja viiletti suomalaisen ohitse.

Henry Manni saavutti Tokiossa sijat 4 ja 5.

Kullasta olivat loppusuoralla taistelemassa Tunisian Walid Ktila ja Arabiemiraattien Mohamed Alhammadi, joista Ktila vei lopulta pidemmän korren. Tunisialaisen voittoaika oli 1.45,50.

Hopeaa ottanut Alhammadi tuli maaliin yhdeksän sadasosaa Ktilan jälkeen. Kiinalainen Wang puolestaan kelasi kauden parhaan aikansa 1.45,68.

Manni olisi kauden parhaalla ajallaan saanut kullan helposti. Nopeimmillaan suomalainen on kelannut matkan tällä kaudella aikaan 1.41,91. Mannin 800 metrillä vuonna 2017 kelaama Suomen ennätys on 1.41,28.

Finaalissa hänen vauhtinsa oli omien sanojensa mukaan selkeästi hitaampi kuin eilisissä alkuerissä. Hän arvioi Ylelle tämänkertaisen finaalikelauksen olleen kuitenkin parempi kuin vaikkapa viiden vuoden takainen paralympialaissuoritus.

Rion paralympialaisissa 2016 Manni sijoittui 800 metrin finaalissa neljänneksi ja otti sadan metrin pronssia. Se on lukuisia MM- ja EM-mitaleita saavuttaneen Mannin uran ainoa paralympialaismitali.

Tokiossa 800 metriä oli Mannin päämatka. Alkuviikolla hän tuli viidenneksi 100 metrillä.

Mannin mukaan 100 metrin finaalin lopputulos oli hänelle pettymys. Hän painotti Ylelle, miten olisi kauden parhaalla suorituksellaan yltänyt mitalisijoille ja alleviivasi, että tähän olisi oikeastaan riittänyt tuota heikompikin suoritus.

Sadalla metrillä Mannin kauden kärkiaika on ollut 15,58. Alhammadin pronssimitaliin oikeuttanut aika oli 15,66.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 4.9. kello 9.54.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?