Kova keihäsuutinen Kalevan kisoista! Tero Pitkämäki on Oliver Helanderin uusi valmentaja

Oliver Helanderin ja Tero Pitkämäen yhteistyö alkaa välittömästi.

Tero Pitkämäki tarjoutui kesken Tokion olympiakisojen Oliver Helanderin (kuvassa) valmentajaksi, ja yhteistyö alkaa tulevana syksynä.

28.8.2021 16:15

Urheiluliiton lajivalmentajiin kuuluva keihäslegenda Tero Pitkämäki piti kesken Tokion olympiakisojen Ilta-Sanomissa harvinaisen kovasanaisen palopuheen keihäslupaus Oliver Helanderin, 24, tilanteesta.

Nuorukaisen ura on Pitkämäen mielestä niin vammojen rikkoma, että 7-kertainen arvokisamitalisti pelkäsi karjaalaisen innon hiipuvan ja uran loppuvan ennen kuin miestä on ehditty keihäspaikalla kunnolla ulosmitata.

Helanderin heittokäden olkapää operoitiin 2020, eikä se ole vielä ollut sen jälkeen laadukasta lajiharjoittelua sallivassa kunnossa. Lisäksi 2019 MM-viimeistelyleirillä tullut akillesvamma on kiusannut parhaimmillaan peräti 88,02 heittänyttä ex-käsipalloilijaa pian kaksi vuotta.

Lue lisää: Kommentti: Tero Pitkämäki näki asian jo viime kesänä – Oliver Helanderin ura ei voi jatkua näin

Pitkämäki tarjoutui IS:n haastattelussa suorasanaisesti Helanderin uudeksi valmentajaksi, ja soidinlaulu tepsi nopeasti.

– Voin sen nyt tässä vahvistaa, että siirryn Teron henkilökohtaiseen valmennukseen, Helander kertoi IS:lle lauantaina miesten keihäskarsinnan jälkeen Tampereen Ratinassa.

Lue lisää: Tero Pitkämäki on valmis Oliver Helanderin henkilö­kohtaiseksi valmentajaksi – ”Ei kestä tällaista loputtomiin”

Hän meni Kalevan kisojen loppukilpailuun karsinnan kakkosena tuloksella 76,99. Tällä kaudella paras heitto on kantanut Turun Paavo Nurmi Gamesissa kesäkuussa 80,82. Tokion olympiakisoissa Helander sai lähentäjävamman, joka oli estää kilpailemisen karsinnassa, mutta mies ilmestyi lopulta heittoviivalle. Loppukilpailupaikkaa ei Japanissa tullut.

– Yhteistyömme alkaa välittömästi, ja olemme Teron kanssa jo suunnitelleet tulevia kuvioita. Haluan kiittää Glenniä (Lignell, ex-valmentaja) kaikesta. Hän toi minut tähän pisteeseen, ja muistan yhteistyötä suurella kiitollisuudella. Huippu-urheilussa tulee kuitenkin olla myös muutosvalmiutta.

Tero Pitkämäki panostaa valmennuksessa aluksi siihen, että Oliver Helanderin terveystilanne saadaan balanssiin.

Pitkämäen valmennuksessa pääpaino on Helanderin terveydessä. Osakan maailmanmestarin mukaan voi olla järkevää jopa olla asettamatta ensi kilpailukaudelle minkäänlaisia tavoitteita ja varmistaa, että Helander saa jatkossa harjoitella terveenä. Pitkäaikainen akillesvamma tulee hoitaa ensimmäiseksi kuntoon, tarvittaessa kirurginlavitsalla.

Pitkämäki asuu Ilmajoella ja operoi Kuortaneella, mikä sopii Helanderille hyvin. Hän oleskelee paljon Vaasassa, jossa hänen tyttöystävänsä asuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?