Kannabiksesta kärynneen Sha’Carri Richardsonin paluu jäi torsoksi – ”Puhukaa niin paljon paskaa kuin haluatte” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kannabiksesta kärynnyt tähti­sprintteri jäi paluu­kilpailussaan viimeiseksi – uhosi televisiossa: ”Puhukaa niin paljon paskaa kuin haluatte”

Sha’Carri Richardson ei masentunut paluukilpailunsa jumbosijasta.

Sha’Carri Richardson palasi radalle kannabiskärynsä jälkeen.

22.8. 11:11

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kilpailtiin yleis­urheilussa Eugenen Timanttiliigan osa­kilpailu. Yksi odotetuimmista lajeista oli naisten 100 metrin kisa, jossa Tokion olympialaisista ulos jäänyt Sha’Carri Richardson palasi radalle ja haastoi Tokion jamaikalaisen mitali­kolmikon.

Illan kuumimmaksi nimeksi nousi kuitenkin olympiavoittaja Elaine Thompson-Herah, joka juoksi kaikkien aikojen toiseksi kovimman ajan 10,54. Richardson jäi kilpailun viimeiseksi ajalla 11,14. Yhdysvaltalaisen tällä kaudella juoksema ennätys on 10,72.

Richardson, 21, puhui kisan jälkeen yhdysvaltalaiselle televisio­kanavalle NBC:lle. Hän julisti haastattelussa, että kaikkea ei ole vielä nähty.

– Oli hienoa palata tänään lajin pariin. En ole lainkaan järkyttynyt suorituksestani. Tämä oli vain yksi kisa, aikani ei ole ohi. Tiedätte, mihin kykenen, juoksija vuodatti.

– Jättäkää minut laskuista, jos haluatte. Puhukaa niin paljon paskaa kuin haluatte. Olen kuudenneksi nopein nainen lajin historiassa, eikä kukaan voi ottaa sitä pois minulta. Onnittelut voittajille, mutta he näkevät minut vielä, Richardson lupasi.

Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa Richardson oli vielä huippuvauhdissa.

Loistavan kauden juossut Richardson voitti kesäkuussa 100 metrin kisan Yhdysvaltain olympia­karsinnoissa, mutta kärysi kisan jälkeen kannabiksesta ja joutui kuukauden kilpailu­kieltoon. Näin hän ei voinut osallistua Tokion sataselle.

Pikakiiturin kilpailukielto päättyi kesken olympialaisten, joten hänet olisi ollut mahdollista valita Yhdysvaltain pika­viesti­joukkueeseen. Maan yleis­urheilu­liitto jätti kuitenkin Richardsonin valitsematta.

Eugenen kisa oli Richardsonin ensimmäinen käryn ja kilpailukiellon jälkeen. Kisa oli Tokiossakin mitalit vieneen jamaikalais­kolmikon näytös. Shelly-Ann Fraser-Pryce sijoittui toiseksi ja Shericka Jackson kolmanneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?