Silja Kosonen heitti maailmanmestariksi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Silja Kosonen otti maailmanmestaruuden murskaavan ylivoimaisesti – ”Pystyin oikeasti nauttimaan”

Nuorten maailmanmestaruus heltisi Nairobissa kisaennätyksellä 71,64 ja yli neljän metrin erolla vastustajiin.

Silja Kosonen heitti nautiskellen mestariksi. Arkistokuva.

21.8. 19:55

Helsinki/Nairobi

Silja Kosonen otti lauantaina Nairobissa nuorten maailmanmestaruuden odotetun tyylikkäästi ja ylivoimaisesti. Voittotaistelu oli ohi, kun Kosonen lähetti ensimmäisellä yrityksellään moukarin yli 70 metriin.

Toisella heittokierroksella Kosonen taiteili kisaennätyksen 71,64 ja kaunisteli päätöskierroksella sarjaansa 70,63 metrin tuloksella. Vastustajat jäivät häkellyttävästi yli neljän metrin päähän.

– Oikeastaan ensimmäisen kerran urallani pystyin oikeasti nauttimaan tekemisestä tuollaisessa kilpailussa. Oli tosi rento olo. Tiesin, että osaan heittää ja ensimmäinen heitto meni vielä heti yli 70 metrin, Kosonen kertasi kilpailua Urheiluliiton nettisivuilla.

Kosonen, 18, heitti maaliskuussa Suomen ennätyksen 72,44. Kesäkuussa hän paransi ennätyksen nuorten ME-lukemiin 73,43 sekä yli olympiarajan ja haki heinäkuussa Tallinnassa järjestetyistä kisoista nuorten Euroopan mestaruuden tuloksella 71,06.

Tokion olympialaisten karsinnassa Kosonen oli 14. sijalla tuloksella 70,49.

Kosonen on kiiruhtanut vauhdilla ja erinomaisin tuloksin tavoitteesta seuraavaan.

– Tokion jälkeen ehdin olla pikkaisen aikaa kotona, mutta tähän pitää totuttua. Tällaista se on muinakin vuosina, Kosonen kommentoi kiivasta ohjelmaansa Nairobista.

Nairobin helteessä Kosonen oli silti hieman huolissaan, kun karsinta ja finaali heitettiin peräkkäisinä päivinä.

– Pelkäsin vähän, onko sitä ihan puhki. Mutta oli hyvä fiilis ja jalat toimivat hyvin, Kosonen ihasteli kilpailun jälkeen.

Kososen kilpailukiireet jatkuvat seuraavaksi Tampereen Kalevan kisoissa 29. elokuuta ja Ruotsi-ottelussa Tukholmassa 5. syyskuuta. Viime vuonna hän saavutti sekä Suomen mestaruuden että maaotteluvoiton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?