Lotta Haralalta, 29, lisää synkkiä uutisia – kertoo ystävästä, joka on auttanut jaksamaan: ”Täältä noustaan vielä, me molemmat"

Lotta Harala on kärsinyt viime aikoina useasta loukkaantumisesta, jolloin ystävän ja kilpakumppanin vertaistuki on käynyt tärkeäksi.

Nooralotta Neziri (vas.) ja Lotta Harala ovat olleet toistensa tukena vaikeina aikoina.

21.7.2021 20:02

Pika-aituri Lotta Harala julkaisi Instagramissa päivityksen, jossa kertoo vastoinkäymistensä jatkuvan. 29-vuotias ei ole vieläkään toipunut loukkaantumisistaan.

– Toinen treeni pitkän tauon jälkeen. Takareisi oli kuitenkin niin kipeä, ettei mitään toivoa pystyä ylittämään edes ihan matalia aitoja, Harala kirjoittaa.

Tampereen Pyrintöä edustava Harala on kärsinyt useasta vaivasta loppuvuodesta lähtien. Aiturilla on ollut oireilua muun muassa sääriluussa sekä takareiden ja pakaran välisessä jänteessä.

Lisäksi Harala on ollut kovan arvostelun kohteena siitä lähtien, kun hänen kerrottiin antaneen positiivisen dopingnäytteen viime elokuussa epäpuhtaan lisäravinteen takia. Aituri on kertonut kehonsa olleen vyyhdin takia pahassa stressitilassa.

Lue lisää: Lotta Harala avautuu ääni väristen: ”Järkyttävää ryöpytystä”

Instagram-päivityksessä Harala kiittää Nooralotta Neziriä tuesta ja kannustuksesta vaikeina aikoina. Harala sanoo, ettei olisi jaksanut viimeisiä kuukausia ilman ”urheiluystäväänsä”.

– Ollaan molemmat kamppailtu loukkaantumisten kanssa ja jaksettu jutella, spekuloida, avautua, tukeutua, tsempata ja luoda uskoa toinen toisiimme enemmän kuin varmasti kukaan muu olisi jaksanut, Harala avautuu.

Neziri itse kärsi keväällä alaselän rasitusvammasta, joka piti aitajuoksijan pois kilparadoilta kesäkuun loppuun asti. Vaasassa 28-vuotias Neziri juoksi 100 metrin aidat aikaan 13,11.

Lue lisää: Nooralotta Neziri avautui ikävästä vaivastaan: ”Sydämeni jätti lyönnin välistä, kun luin diagnoosin”

Olympialaisiin valitun Nezirin vastoinkäymiset eivät loppuneet kuitenkaan rasitusvammaan. Viime viikolla aiturin kauden kerrottiin päättyneen hänen loukattua reittään lajitreenissä. Nezirin vasemmasta reidestä oli löydetty pieni revähtymä.

Lue lisää: Nooralotta Nezirin kausi on ohi – ”Urani suurin takaisku”

Päivitykseen Harala on valinnut kuvan kaksikosta kilpakentällä. Hän painottaa julkaisussa Nezirin vertaistuen merkitystä.

– Vaikeina aikoina vertaistuki ja ymmärrys ihmiseltä, joka tietää mitä käyt läpi ja mitä kohti teet päivittäin töitä, on valtavan arvokasta. Täältä noustaan vielä, me molemmat, Harala lopettaa.

Haralan 100 metrin aitojen ennätys 13,07 on viime viime elokuulta. Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan Nezirin saman matkan ennätys 12,81 on viiden vuoden takaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?