Annimari Korte paljasti, miksi jätti finaalijuoksun väliin Joensuussa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte paljasti, miksi jätti aitafinaalin juoksematta: ”Tarkimmat siellä huomasikin...”

Annimari Korte kertoi Instagramissa jättäneensä Joensuun finaalijuoksun väliin varotoimenpiteenä takareiden kireyden takia.

Annimari Korte kuvattuna kesäkuussa Turussa.

14.7. 23:05

Pika-aitojen SE-nainen Annimari Korte jätti väliin Joensuun GP-kilpailun finaalijuoksun. Alkuerissä nopeimman ajan 13,15 juossut 33-vuotias aituri kertoi Instagram-tilillään päättäneensä vetäytyä finaalista varotoimenpiteenä, kun pitkään vihoitellut takareisi kävi liian kipeäksi.

– Ei mitään hätää täällä! Yli vuosi kun on jo taisteltu tämän rikkinäisen takareiden kanssa, että ehkä elämäni isoin unelma olympialaisissa kilpailemisesta toteutuisi, niin nyt ei kannattanut enää ottaa mitään riskiä, Korte kirjoitti.

Korte kertoi, että hänen täytyi löysätä vauhtia jo kesken alkueräjuoksun.

– Verkka oli loistava, sen jälkeen takareisi kerkesi ”jähmettyä” niin paljon, ettei kivun kanssa voinut täysillä juosta. Tarkimmat siellä huomasikin että hyppelin viimeisiä aitoja maaliin ihan varotoimena, Korte kirjoitti.

Korte jatkaa valmistautumistaan Tokiossa 23. heinäkuuta alkaviin olympialaisiin. Hänen tämän kauden paras sallituissa oloissa syntynyt aikansa on Lappeenrannassa kesäkuun lopulla syntynyt 12,92.

Kuortaneella 26. kesäkuuta kello pysähtyi aikaan 12,82, mutta tuulta oli tuolloin 2,1 metriä sekunnissa myötäistä. Kortteen vuonna 2019 syntynyt Suomen ennätys on 12,72.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?