Sha'Carri Richardson kärähti marihuanasta – Joe Biden otti tiukasti kantaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Superjulkkikset puolustavat marihuanasta kärynnyttä Sha’Carri Richardsonia – presidentti Joe Biden otti tiukasti kantaa kohuun

Sha’Carri Richardson voi ehkä juosta Tokiossa Yhdysvaltain pikaviestijoukkueessa.

Sha’Carri Richardson juhli 100 metrin voittoa Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun Richardson jäi dopingtestissä kiinni marihuanasta.

5.7. 14:07

Yhdysvaltalainen pikajuoksijatähti Sha’Carri Richardson joutuu jäämään pois Tokion olympialaisten sadan metrin kilpailusta kärähdettyään Yhdysvaltain olympiakarsintojen jälkeen dopingtestissä marihuanasta.

Richardson, 21, on kertonut polttaneensa marihuanaa ennen karsintoja, koska oli poissa tolaltaan saatuaan kuulla biologisen äitinsä kuolemasta.

Koska Richardson suostui Yhdysvaltain antidopingelimen vieroitusohjelmaan, hänen kilpailukieltonsa on lyhin mahdollinen, vain kuukauden mittainen.

Teoriassa hän ehtisi osallistua Tokiossa satasen alkueriin, mutta koska Richardsonin tulos olympiakarsinnoissa mitätöitiin, kilpailu menee tähtisprintteriltä sivu suun.

Richardson on kertonut ottavansa täyden vastuun teoistaan ja hyväksyvänsä rangaistuksen. Sen sijaan useat muut superjulkkikset ovat olleet kilpailukiellosta ihmeissään.

Lue lisää: Kannabiksesta kärynnyt Sha’Carri Richardson, 21, rikkoi hiljaisuuden – näin hän kommentoi kohutapausta

Muun muassa näyttelijät Seth Rogen ja Gabrielle Union, muusikot Drake ja Snoop Dogg, amerikkalaisen jalkapallon supertähdet Patrick Mahomes ja Odell Beckham Jr., maailman tunnetuimpiin naisjalkapalloilijoihin lukeutuva Megan Rapinoe sekä freestylehiihdon kahdeksankertainen maailmanmestari Gus Kenworthy ovat asettuneet tiukasti puolustamaan Richardsonia.

– Tämä on niin suurta roskaa… Antakaa hänen juosta! Mahomes kirjoitti Twitterissä.

– Roskaa. Seison satasella Kerrin takana. Tämä (rike) on vanhentunut, Rapinoe komppasi.

– En katso, ellet saa juosta. Voimmeko laatia jonkinlaisen vetoomuksen? Me kaikki odotamme sinua, Beckham Jr. twiittasi.

– Marihuana EI ole suoritusta parantava aine, Kenworthy huomautti.

Jopa yhdysvaltain presidentti Joe Biden on päässyt sanomaan painavan sanansa aiheeseen. CBS:n toimittaja Bo Erickson kysyi Bidenilta tämän Michiganin-vierailun yhteydessä, pitääkö presidentti Richardsonin saamaa rangaistusta reiluna.

Bidenin viesti oli selvä.

– Säännöt ovat säännöt. Jokainen tietää säännöt kilpailuihin osallistuessaan. Se, tulisiko säännöt pitää tuollaisina, on eri asia, Biden vastasi.

– Mutta olen erittäin ylpeä siitä, miten hän on reagoinut tilanteeseen, presidentti kehui Richardsonin suhtautumista tapahtuneeseen.

On mahdollista, että Richardson voi osallistua Tokiossa pikaviestiin, sillä Yhdysvaltain olympiakomitean säännöt viestijoukkueen valinnalle ovat erilaiset kuin henkilökohtaisiin kilpailuihin valittavien urheilijoiden kohdalla, NBC Sports kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?