Topi Raitanen keskeytti estekisan Tukholman Timanttiliigassa – ”Jalat eivät olleet mukana” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Topi Raitanen keskeytti estekisan Tukholman Timanttiliigassa – ”Jalat eivät olleet mukana”

Estejuoksija kilpaili Ruotsissa kesken tiiviin korkeanpaikan harjoittelun.

Topi Raitanen juoksemassa Lahdessa vuonna 2020.

4.7. 16:58 | Päivitetty 5.7. 12:24

Tukholma

Tokion olympialaisiin valmistautuva Topi Raitanen keskeytti 3 000 metrin estejuoksun yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Raitasta painoi kova harjoittelu.

– Jalat eivät olleet mukana, Raitanen kertoi C Moren tv-haastattelussa.

Hän kertoi kisanneensa Tukholman olympiastadionilla kesken tiiviin harjoituskauden. Kutsu Tukholmaan tuli hieman odottamatta, sillä vaihtoehtona oli myös ensi perjantaina juostava Monacon kilpailu.

– Ruvettiin sitten rukkaamaan aikataulua, Raitanen kertoi.

Hän on harjoitellut Pajulahden liikuntakeskuksessa Lahdessa, jossa asuu vuoristo-oloja vastaavassa alppimajassa.

– Tässä on vähän haasteita korkeanpaikan leirin ja tämän kilpailun ajankohdan kanssa. On ollut pientä väsymistä leirin keskellä, Raitanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tunsin koko ajan, ettei tänään ole oma päivä. Oli sellainen tunne, että lihakset tuntuivat tyhjiltä enkä pystynyt oikein puristamaan, Raitanen kertoi eikä ollut huolissaan Tokion suhteen.

Raitaselle kilpailu oli toinen Timanttiliigassa tällä kaudella. Britannian Gatesheadissa hän avasi estekautensa 23. toukokuuta.

Raitasen tämän kauden paras esteaika on Turun Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun alussa juostu 8.19,57. Suomen ennätysvauhtia 8.16,57:ään hän juoksi viime vuonna Timanttiliigan kilpailussa Monacossa.

Tukholmassa voittoon juoksi Etiopian Samuel Firewu ajalla 8.20,27. Raitanen kilpailee seuraavan kerran 14. heinäkuuta Joensuun gp-kilpailuissa.

Aitajuoksun 110 metrin Suomen ennätysmies Elmo Lakka ei päässyt parhaaseen vauhtiinsa yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Lakka sijoittui miesten pika-aidoissa viidenneksi ajalla 13,83.

– Lähtö onnistui tosi hyvin, ja pääsin hyvin rytmiin, mutta sitten kädet osuivat David Kingin kanssa sen verran kovasti yhteen, että rytmi hajosi, Lakka harmitteli tiedotteessa.

Tokion olympialaisiin jo valitun Lakan Suomen ennätys on 13,31. Hän juoksi sen 2. kesäkuuta kotikentällään Jyväskylässä.

Tukholman aitakisan voitti Hollannin Koen Smet ajalla 13,59.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?