Kannabiksesta kärynnyt Sha’Carri Richardson, 21, rikkoi hiljaisuuden – näin hän kommentoi kohutapausta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kannabiksesta kärynnyt Sha’Carri Richardson, 21, rikkoi hiljaisuuden – näin hän kommentoi kohutapausta

Yhdysvaltalainen kertoo keskittyvänsä nyt itsensä parantamiseen.

Sha’Carri Richardson kertoo äitinsä kuoleman vaikuttaneen hänen käyttäytymiseensä.

4.7. 9:20

Huippupikajuoksija Sha'Carri Richardson, 21, jäi dopingtestissä kiinni kannabiksen käytöstä. Tokion olympialaisten naisten 100 metrin mitalikandidaattina pidetty Richardson sai kuukauden mittaisen kilpailukiellon, eikä saa näin ollen osallistua naisten sataselle.

Lue lisää: Reuters: Yhdysvaltojen 21-vuotias pikajuoksutähti kärysi kannabiksesta – olympialaiset jäämässä väliin

Nyt yhdysvaltalaissprintteri on kommentoinut tapaustaan. Hän on pyytänyt anteeksi tekoaan ja selittää tapahtunutta biologisen äitinsä kuolemalla.

Richardson kertoi äitinsä kuolemasta, kun oli juossut Yhdysvaltain yleisurheilun olympiakarsinnassa naisten 100 metrin voittoon ajalla 10,86. Superlupaus oli kuullut äitinsä kuolemasta edeltävällä viikolla.

Lue lisää: 21-vuotias superlupaus juoksi upeaan voittoon – avautui sitten kohtaamastaan tragediasta

Todayn haastattelussa Richardson kertoo äitinsä kuoleman ajaneen hänet ”emotionaalisen paniikin tilaan”. Tieto kuolemasta sai tähden käyttämään kannabista.

– En keksi tekosyytä tai hae empatiaa, mutta kuulla jostain sellaisesta (äidin kuolemasta) tässä elämäntilanteessa... sellaisesta, joka on yksi isoimmista asioista, joka on vaikuttanut minuun. Se oli hyvin raskas aihe minulle, juoksijalupaus totesi Todayn haastattelussa.

Richardson ottaa täyden vastuun teostaan. Juoksija kertoo keskittyvänsä nyt itseensä ja olotilansa parantamiseen. Hän ymmärtää kannattajiensa pettymyksen.

– Petin teidät kaikki. Pyydän anteeksi, etten tiennyt, miten kontrolloida tai käsitellä tunteitani.

Richardson päätti haastattelun samanlaisella lausunnolla kuin mitä oli kirjoittanut Twitteriin aikaisemmin tällä viikolla.

– Älä tuomitse minua, koska olen ihminen. Olen sinä, juoksen vain vähän nopeammin.

Yhdysvaltalainen on kauden maailmantilastossa toisena huhtikuisella ajallaan 10,72. Edellä on Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce kesäkuun alussa Kingstonissa juoksemallaan 10,63:lla.

Richardsonin suostuttua päihdekuntoutukseen yhteistyössä maansa antidopingelimen kanssa hänen kilpailukieltonsa on vain kuukauden mittainen. Siksi tähtinimi pystyisi teoriassa osallistumaan olympialaisten pikaviestiin 6. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?