Nooralotta Neziri ei ole pystynyt juoksemaan aitoja huhtikuun jälkeen – avautuu terveydentilastaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Neziri avautui ikävästä vaivastaan: ”Sydämeni jätti lyönnin välistä, kun luin diagnoosin”

Loukkaantumishuolista kärsinyt pika-aituri Nooralotta Neziri ei luovuttanut kauden suhteen.

Aituritähti Nooralotta Nezirillä on ollut olympiakaudella loukkaantumishuolia.

23.6. 17:46

Nooralotta Neziri avautui Instagramissa hänen dramaattisesta vammastaan, jonka takia hän ei ole pystynyt juoksemaan aitoja huhtikuun jälkeen.

– Okei kaverit ... vähän yli kuusi viikkoa sitten minulla diagnosoitiin rasitusmurtuma lannerangassani, Neziri aloittaa.

Neziri kertoo kivun alkaneen huhtikuun alussa. Tuolloin hänelle sanottiin, ettei hänen tarvitsisi murehtia asiasta.

– Menin harjoitusleirille, mutta minun piti lähteä Teneriffalta kahden viikon jälkeen voimakkaan selkäkivun takia.

Harjoitusleiriltä palattuaan aituri meni magneettikuvaukseen.

– En oikeastaan tiedä mitä odotin, mutta sydämeni jätti lyönnin välistä, kun luin diagnoosin ”rasitusmurtuma”. Hyvästi olympialaiset, hyvästi unelmat.

Neziri ei halunnut kuitenkaan luovuttaa kauden suhteen, joten hän päätti ottaa riskejä. Nezirin mukaan riskit kannattivat.

– Nyt kuuden viikon jälkeen pystyin juoksemaan jopa 11 aitaa! Se ei ole täydellistä tai niin nopeaa kuin haluaisin sen olevan. Mutta se on paljon nopeampaa verrattuna siihen, jos olisin vain luovuttanut.

28-vuotias Neziri kertoo aloittavansa kilpailemisen taas pian.

– Ensimmäinen tulos ei ole ehkä niin hyvä kuin se voisi olla. Mutta se on erilainen alku kohti Tokiota.

Neziri ei ole vielä rikkonut Tokion olympialaisten tulosrajaa 12,84. Hänen ennätyksensä 12,81 on peräisin vuodelta 2016.

Viime kaudella Neziri juoksi parhaimmillaan juuri tulosrajan 12,84, mutta Kansainvälinen yleisurheiluliitto oli tuolloin päättänyt, että vuodella siirrettyjen olympialaisten tulosrajoja ei voinut rikkoa kesällä 2020.

Olympiapaikan mahdollistava tulos on tehtävä 29. kesäkuuta mennessä, mutta mukaan voi päästä myös rankingin kautta.

Talvella – ennen loukkaantumishuoliaan – Neziri rikkoi Suomen ennätyksen naisten 60 metrin aidoissa. Se kirjataan nyt aikaan 7,91.

Lue lisää: Ennätyskuntoiselle Nooralotta Nezirille ikävä takaisku – vanha vaiva keskeytti harjoitusleirin: "Lääkärissä saamme lisää tietoa"

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?