Sergei Shubenkovin uskomattomalta kuulostava dopingselitys meni läpi – ”Ainetta oli jäänyt pöydälle” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäjän supertähden uskomattomalta kuulostava dopingselitys meni läpi – ”Ainetta oli jäänyt pöydälle”

World Athleticsin etiikka valvova elin vapautti Sergei Shubenkovin dopingepäilystä.

Sergei Shubenkov kuvattuna Kiinan Wuhanissa vuonna 2019.

22.6. 17:01

Venäläinen pika-aituri Sergei Shubenkov vapautui dopingepäilyistä tapauksessa, jota Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Ahleticsin etiikkaa valvova elin AIU kutsuu "aidon poikkeukselliseksi".

Vuoden 2015 maailmanmestari Shubenkov antoi nesteenpoistajana ja peiteaineena tunnetun asetatsoliamidia sisältäneen näytteen harjoituskauden testissä. AIU hyväksyi kuitenkin Shubenkovin selvityksen, jonka mukaan hän sai aihetta elimistöönsä kolmen kuukauden ikäiselle lapselleen annetun lääkkeen takia.

–  Pojalleni määrättiin lääkettä, joka on kiellettyjen aineiden listalla. Vauva ei kuitenkaan osaa niellä pilleriä, joten jouduimme antamaan sen jauheena. Ainetta on jäänyt keittiön pöydälle, ja sitä kautta elimistööni, Shubenkov selitti.

Shubenkov voi päästä Tokion olympialaisiin, jos hän pääsee kisapaikan saavuttaneiden ja neutraaleina kilpailevien venäläisurheilijoiden listalle. Venäjän yleisurheiluliitto on yhä pannassa dopingin takia.

Lue lisää: Venäjältä jysähti dopingpommi – nyt puhuu supertähti Sergei Shubenkov: ”Törkeää herjausta”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?