Elmo Lakka murskasi ikuisena pidetyn SE:n ja murtui kyyneliin – Arto Bryggarelta tunteikkaita sanoja - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Elmo Lakka murskasi ikuisena pidetyn SE:n ja murtui kyyneliin – Arto Bryggarelta tunteikkaita sanoja

Elmo Lakka pinkoi käsittämättömän ajan 110 metrin aitakisassa Jyväskylän GP:ssä.

Elmo Lakka on uusi 110 metrin aitajuoksun SE-mies.

2.6. 21:30

Kotimainen yleisurheilukausi sai unelma-alun keskiviikkona, kun Elmo Lakka juoksi 110 metrin aitojen uuden Suomen ennätyksen: 13,31. Samalla alittui myös Tokion olympialaisten kivenkova tulosraja.

Hän paransi Arto Bryggaren Los Angelesin olympialaisissa 1984 juoksemaa entistä SE-aikaa neljällä sadasosasekunnilla.

Lakka murtui kyyneliin lähes heti maaliviivan ylitettyään. Hän juoksi aluksi kunniakierrosta kyyneleet silmissään ja lyyhistyi sitten kentän pintaan tunteiden vallassa.

Hän kertoi Ylen tv-haastattelussa unelmoineensa Bryggaren ikuisenakin pidetystä Suomen ennätyksestä vuosikausia.

– Olen haaveillut siitä pienestä pojasta saakka. Siitä asti, kun olen aitajuoksusta vähän ymmärtänyt. Mutta en uskonut, että tänään olisin siihen pystynyt. Valtavan iso yllätys, että 2. kesäkuuta tuli tällainen aika, vaikka alkukausi olikin ollut hyvä, hän totesi Ylellä.

Tuore SE-sankari kiitteli Ylen haastattelussa vuolaasti taustajoukkojaan, jotka ovat uskoneet aiturin kykyihin vaikeinakin hetkinä.

Lakka osoitti lupaavaa vauhtia jo viime viikolla Lahdessa juoksemalla uransa kolmanneksi parhaan ajan, 13,56. Hän paranteli kauden parastaan kuudella sadasosalla jo keskiviikon ensimmäisessä vedossaan.

Harjun stadionin ilta-auringossa tullut ennätys oli silti valtaisa yllätys – niin yleisurheilukansalle kuin Lakalle itselleenkin. Se toi myös edustuspaikan heinä-elokuussa käytäviin olympialaisiin.

– Ei tässä suunnitelmat uusiksi menneet. Toki se helpottaa valmistautumista Tokioon, kun nyt ei enää tarvitse murehtia aikoja, mutta samaa kaavaa noudatetaan nyt ja samat kisat käyn juoksemassa, hän sanoi Ylellä.

Bryggare kommentoi SE-tuloksensa menettämistä Facebook-päivityksessään keskiviikkoiltana.

63-vuotias olympiamitalisti hehkutti uutta ennätysmiestä estoitta.

– Olen saanut paistatella Suomessa ennätysmiehenä aika kauan. Nyt en SE:tä enää omista! Onko haikeaa? Ei! Ei todellakaan! Elmo Lakka on osoittanut meille kaikille suomalaisen yleisurheilun ystäville peräänantamatonta sinnikkyyttä. Sitä arvostan! hän kirjoitti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?