No nyt meni kovaa! Lotta Kemppinen pinkoi huippuvauhtia

Lotta Kemppinen juoksi ennätyksensä 100 metrillä.

Lotta Kemppinen juoksi Suomen tilastoseiskaksi naisten 100 metrillä. Arkistokuva.

21.5.2021 21:42

Pikajuoksija Lotta Kemppinen on iskussa heti alkukaudesta. Kemppinen, 23, juoksi perjantaina Saksan Dessaussa käydyssä 100 metrin kisassa ennätyksensä 11,33. Tuulimittari näytti lukemaa +1,7 m/s.

Kemppinen, 23, sijoittui ennätysjuoksullaan jaetulle kolmannelle sijalle. Voittoon pinkoi Saksan Jennifer Montag ajalla 11,29.

Kemppinen paransi satasen ennätystään roimasti. Hänen aiempi ennätyksensä oli viime elokuussa juostu 11,45.

– Juoksussa oli tosi hyvä lähtö ja se tuli hyvin puoleenväliin asti. Sitten tuli joku horjahdus, enkä saanut juoksua korjattua, mutta kokonaisuutena oikein hyvä kauden avaus, Kemppinen kommentoi juoksuaan Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Kemppinen kertoi, että finaalissa häntä odotti pieni yllätys.

– Siellä ei ollut ketään ja aikataulu oli jo myöhässä. Kysyin toimitsijalta ja minulle kerrottiin, että nyt olikin päätetty juosta finaali etusuoralla vastakkaiseen suuntaan kuin alkuerä. Meille ulkomaalaisille siitä ei paljon informoitu, mutta hyvin ehdin mukaan, Kemppinen kertoi.

Helsinkiläisprintteri kiilasi ennätyksellään naisten 100 metrin Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Matkan Suomen ennätys on Helinä Marjamaan vuonna 1983 juoksema 11,13.

Kemppinen voitti viime maaliskuussa EM-hallikisoissa hopeaa 60 metrillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?