Nooralotta Neziri joutui keskeyttämään harjoitusleirinsä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ennätyskuntoiselle Nooralotta Nezirille ikävä takaisku – vanha vaiva keskeytti harjoitusleirin: "Lääkärissä saamme lisää tietoa"

Aitajuoksija on kärsinyt jonkinasteisista selkävaivoista jo noin kymmenen vuoden ajan.

Nooralotta Neziri joutui palaamaan Teneriffalta pari viikkoa suunniteltua aiemmin.

16.5. 8:59

Talvikaudella Suomen ennätysvauhtiin yltänyt aitajuoksija Nooralotta Neziri joutui keskeyttämään Teneriffan-leirinsä viikko sitten.

Neziri kertoo Ilta-Sanomille, että hänen selkänsä alkoi vihoitella aitajuoksuharjoituksessa. Siksi hän ja valmentaja Petteri Jouste katsoivat, että juoksijan on parempi tehdä jonkin aikaa harjoitteita, jotka eivät ärsytä kipeytynyttä selkää enempää.

– Treenit ovat muuten menneet erittäin hyvin. Pikajuoksuissa ja vauhdittomassa pituushypyssä olen tehnyt ennätystuloksiani, eli nopeusvoima on hyvällä tasolla. Mutta koska selkään sattuu aitajuoksuharjoituksissa, halusimme ottaa varman päälle, etten riko itseäni enempää, Neziri kertoo.

Neziri kertoo kärsineensä jonkinlaisista selkävaivoista ajoittain jo noin kymmenen vuoden ajan.

– Kasvuiässä minulla diagnosoitiin yläselässä luutumishäiriö. Sen jälkeen melkein joka kesä on ollut ainakin alaselästä johtuvaa takareisien vihlontaa. Kyse on varmaan jostakin rakenteellisesta vaivasta. Käyn lääkärissä ensi viikolla, jolloin saamme lisää tietoa, Neziri kertoo.

– Nytkin kyse on alaselästä. Itse arvelen, että tämä olisi sitä samaa vaivaa kuin monena kesänä. Ei auta kuin rauhoittaa tilanne vähäksi ajaksi. Jos haluan juosta kisakaudella lujaa, selkä ei voi olla kipeä. Joten parempi ottaa nyt pieni hengähdystauko ja tehdä huoltavaa treeniä ja vähentää vähän tehoja, Neziri järkeilee.

Neziri ehti harjoitella Teneriffan lämmössä noin kahden viikon ajan. Lämpöleirin oli tarkoitus kestää noin kuukauden päivät.

– Eihän tällainen ikinä kivaa ole, kun urheilija haluaisi treenata vaikka koko ajan kovaa. Mutta tajusin, että nyt ei auta treenata kovempaa. Joskus pieni tauko ja tehojen alentaminen voi tehdä hyvääkin.

– Ei tässä mitään dramaattista ole. Olen ottanut viikon vähän iisimmin, ja selkä on jo sinä aikana tullut parempaan kuntoon, hän rauhoittelee yleisurheilun seuraajia.

Neziri paransi tammi-helmikuussa 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä viikon sisään kahdesti. Nykyiset SE-lukemat kirjataan luvuin 7,91.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?