Annimari Korte kertoo elämänsä miehistä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte paljastaa uutuuskirjassa kuuluisat poikaystävänsä – ”Tapana takavarikoida kännykkäni ja läppärini”

Annimari Korte kertoo urheilijaelämäkerrassaan seurustelleensa kolmen pika-aiturihuipun ja amerikkalaisen jalkapallon supertähden kanssa.

Annimari Korte kertoo uudessa kirjassa suhteistaan aitajuoksijoiden Hansle Parchmentin, Orlando Ortegan ja Pascal Martinot-Lagarden kanssa.

6.5. 12:36

Pika-aitojen suomenennätysnainen Annimari Korte, 33, ei ole yleensä julkisuudessa kertonut kovin paljon yksityiselämästään. Tokion olympiakisoihin valmistautuva urheilija vetää kuitenkin verhoa sivuun perjantaina ilmestyvässä urheilijaelämäkerrassaan Annimari Korte – Yli kaikkien aitojen (Tammi). Kirjoittaja on urheilutoimittaja Mika Saukkonen.

100 metrin aidat parhaimmillaan 12,72 sekunnissa juossut Korte ei kirjan perusteella ole aina jaksanut lähteä niin sanotusti merta edemmäs kalaan. Hän kertoo seurustelleensa kolmen 110 metrin aitajuoksun maailmanhuipun eli jamaikalaisen Hansle Parchmentin, kuubalais-espanjalaisen Orlando Ortegan sekä ranskalaisen Pascal Martinot-Lagarden kanssa.

Parchment ja Ortega saavuttivat kumpikin mitalin muun muassa Rion olympiakisoissa 2016, Martinot-Lagarde on hallitseva Euroopan mestari vuodelta 2018.

Parchmentin Korte kertoo tavanneensa Lontoon olympiakisojen jälkeen 2012 opiskellessaan lontoolaisessa yliopistossa. Suomalainen kävi tapaamassa Parchmentia myös tämän kotimaassa, jossa teki yliopiston päättötyötään.

Ongelmaksi tuli kirjan mukaan Parchmentin mustasukkaisuus:

– Huomasin melkein heti, että Hanslella oli todella mustat sukat jalassa. En päässyt mihinkään yksin. Treenatakin piti aina samaan aikaan puoliltapäivin, jolloin minua saattoi pitää silmällä.

Kortteen mukaan Parchment ei tyytynyt edes tähän:

– Jos syystä tai toisesta viivyin treeneissä Hanslen mielestä liian pitkään, hänellä oli tapana takavarikoida kännykkäni ja läppärini, hän toteaa kirjassa.

Suhde ei enää Kortteen Jamaikan-matkan jälkeen jatkunut.

Samalla, helteisellä kentällä Kingstonissa treenasi myös Usain Bolt, jonka ikimuistoisissa uudenvuodenbileissä Korte oli vuodenvaihteessa 2012–2013 mukana. Hän hämmästelee Boltin silmiinpistävän rentoa otetta harjoitteluun.

Martinot-Lagardeen Korte tutustui läheisesti työskennellessään vuonna 2014 toimittajana. Hän muistelee huvittuneena, millaisia huhuja parin suhteesta yleisurheilupiireissä liikkui. Moni luuli Kortetta vain ranskalaisen manageriksi.

– Tämä johtui siitä, että Pascalia pidettiin yleisesti ”sateenkaarityyppinä”. Sillä kokemuksella, mikä minulla on, voin vahvistaa, että näin ei ole.

Korte ei ollut halukas asettumaan Martinot-Lagarden luo Ranskaan, ja suhde päättyi syksyllä 2014.

Kuubalaissyntyiseen, nykyään Espanjaa edustavaan Ortegaan Korte tutustui 2015. Sulhasehdokas kävi Kortteen luona Suomessakin. Matka jatkui Ortegan lähisuvun luo Floridaan. Korte kertoo Ortegan jopa ehdottaneen, että pari avioituisi ja asettuisi Espanjaan.

Kirjassa kerrotaan suhteen päättyneen erikoisella tavalla. Korte haki eräänä aamuna autosta tavaroitaan yllään vain maksimekko.

– Hänen (Ortegan) mielestään joku olisi voinut nähdä, ettei minulla ollut pitkän mekkoni alla alusvaatteita. Alkoi eripura, joka johti lopulta siihen, että pakkasin tavarani ja palasin Suomeen.

Kun Korte 2010-luvun taitteessa asui ja opiskeli USA:ssa, hän kertoo seurustelleensa jonkin aikaa nykyään suorastaan megatähden statusta nauttivan urheilijan kanssa.

Annimari Korte muistelee kirjassaan hyvällä nykyistä NFL-megatähteä DeAndre Hopkinsia, jonka kanssa seurusteli yliopistoaikanaan 2011. Hopkins opetti suomalaiselle mm. rastojen tekemisen.

Arizona Cardinalsissa amerikkalaista jalkapalloa pelaava DeAndre Hopkins on NFL:n parhaita laitahyökkääjiä. Hän pelaa tällä hetkellä kahden vuoden sopimusta, josta saa vaivanpalkkaa runsaat 45,2 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?