EM-sankari Ella Junnila palasi Suomeen onnensa kukkuloilla – ”Taitaa tämäkin päivä mennä vielä vähän sulatellessa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

EM-sankari Ella Junnila palasi Suomeen onnensa kukkuloilla – ”Taitaa tämäkin päivä mennä vielä vähän sulatellessa”

EM-mitalisti Ella Junnila palasi kotimaahan onnea hehkuen.

Ella Junnila palasi kotimaahan menestyksestään riemuiten.­

8.3. 16:40

Korkeushypyn tuore EM-pronssimitalisti Ella Junnila palasi Helsinki-Vantaan lentokentälle voipuneena mutta onnellisena.

Suomen joukkueen kotimatka Puolan Torunissa järjestetyistä kisoista alkoi varhain maanantaiaamuna.

Vain joitakin tunteja aiemmin Junnila oli tehnyt Suomen ennätyksen 196 ja ottanut ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa.

– Ei ole ollut hirveästi aikaa sisäistää. Me ollaan puoli neljän aikaan aamusta lähdetty Puolasta tulemaan. Lyhyiden unien ja pitkän matkustuksen takia taitaa tämäkin päivä mennä vielä vähän sulatellessa, Junnila kertoi puhelimitse.

Mitalikamppailussa Junnila jätti taakseen Ukrainan Julia Levtshenkon. Ennätys ja Tokion olympiaraja 196 ylittyi upeasti ensimmäisellä, mutta yllätyksenä se ei Junnilalle tullut.

– Oma kisa lähti käyntiin ja sujui niin hyvin, että lopulta oltiin korkeudessa 196. Ekalla oli pamautettava yli, mikäli mielii mitaleille ja näin tehtiin, hän kertoi.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa ja pystyn parantamaan ennätystä.

Ukrainan Jaroslava Mahutsih pokkasi kultaa tuloksella 200, kakkoseksi hyppäsi maannainen Irina Herastshenko tuloksella 198.

Suomen joukkueen kokonaispanos oli kaikkien aikojen paras EM-hallikisoissa, joita on järjestetty vuodesta 1967 lähtien. Perjantaina Kristian Pulli leiskautti pituushypyn pronssille, ja sunnuntaina koettiin kenties 2000-luvun suomalaisyleisurheilun menestyksekkäin kisapäivä.

Junnilan lisäksi Lotta Kemppinen pyrähti 60 metrin EM-hopealle, jonka lisäksi usea suomalainen sijoittui kymmenen parhaan joukkoon.

– Oli tosi kivat kisat olla, ei vain urheilumielessä vaan myös urheilukentän ulkopuolella. Ihan mahtava joukkue ja mahtava joukkuehenki. Ei olisi voinut parempaa toivoa, Junnila tunnelmoi.

– Koti-Suomestakin totta kai tsemppiä tuli, kuten arvata saattaa sukulaisilta ja kaikkein läheisimmiltäkin.

EM-sankarit Ella Junnila (vas.) ja Lotta Kemppinen yhteiskuvassa.­

Junnila toi perheeseensä toisen EM-hallimitalin, sillä Junnilan äiti Ringa Ropo-Junnila hyppäsi pituushypyn EM-pronssille 1989.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?