Näin Kristian Pulli kertoi riemukkaan EM-mitalin tuoneesta hirmuloikastaan – ”Nyt tarvitaan täydellinen hyppy” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Näin Kristian Pulli kertoi riemukkaan EM-mitalin tuoneesta hirmuloikastaan – ”Nyt tarvitaan täydellinen hyppy”

Pituushyppääjä Kristian Pulli otti upeasti EM-pronssia.

Kristian Pulli onnistui upeasti yleisurheilun EM-hallikilpailuissa.­

5.3. 23:23

Kristian Pulli palautti Suomen upeasti mitalikantaan yleisurheilun EM-hallikisoissa perjantaina Puolassa.

Pullin paras hyppy kantoi Suomen halliennätykseen 824. Tällä leiskautuksella lohkesi EM-pronssimitali.

Pulli paransi 13 sentillä Eero Haapalan kahdeksan vuotta vanhaa Suomen ennätystä. Samalla hän rikkoi Tokion olympiakisojen tulosrajan.

Pullin saavuttama mitali on Suomen ensimmäinen mitali Euroopan hallimestaruuskilpailuista 21 vuoteen. Ennen perjantaita mitalin oli viimeksi saavuttanut kuulamörssäri Timo Aaltonen, joka vuonna 2000 voitti Euroopan hallimestaruuden.

– Hyvältä tuntuu, että Suomen mitaliton putki katkesi. Enkä siinä edes huomannut, että olympiarajakin meni samalla rikki, Pulli sanoi Suomen urheiluliiton tiedotteen mukaan.

Pulli ponnisti EM-finaalissa nousujohteisen sarjan, joka alkoi 769 ja 777 kantaneilla hypyillä. Kolmas ja viides hyppy kantoivat hänen omiin halliennätyksiin 800 ja 810. Viimeisellä yrityksellä rävähti sitten Suomen ennätys 824.

– Alkuun oli taas tukkoista. Kolmannella kierroksella pääsin lankulle ja tuli sellainen olo, että ehkä tästä kuitenkin voisi tulla jotakin, Pulli kertoi.

– Viidennellä kierroksella juoksin vaan täysillä lankulle ja ajattelin, että ponnistus tulee sieltä itsestään, hän kertasi.

Erittäin kovatasoisen kilpailun voitti mestaruutta puolustanut Kreikan Militiádis Tentóglou maailman tämän vuoden kärkituloksella 835. Toiseksi sijoittunut Ruotsin Thobias Montler hyppäsi Ruotsin ennätyksen 833.

– Siitä mitalihypystä en itse asiassa muista mitään. Enkä vielä edes tiedä, oliko se niin hyvä hyppykään teknisesti, Pulli tuumi.

– Kärkimiehet tekivät niin hirveitä tuloksia, mutta pronssikamppailu oli tiukka. Ajattelin vaan, että nyt tarvitaan täydellinen hyppy, Pulli kuvaili tiukkaa ja äärimmäisen kovatasoista kisaa.

Mitalikolmikko pisti peukut pystyyn. Kristian Pulli on kuvassa oikealla.­

Kristian Pullia valmentaa hänen isänsä Seppo Pulli. Suomen urheiluliiton tiedotteen mukaan hallikauden vireensä Pulli haki kahdella pitkällä Etelä-Afrikan leirillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?