Kommentti: Viikonlopun kovin suomalainen urheilutulos hautautui lumen alle – jopa kaksi EM-mitalia on realismia! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kommentti: Viikonlopun kovin suomalainen urheilutulos hautautui lumen alle – jopa kaksi EM-mitalia on realismia!

Nooralotta Neziri ja Lotta Kemppinen ovat vahvassa vireessä ennen EM-hallikilpailuja.

Pikajuoksija Lotta Kemppinen tuuletti mestarina.­

21.2. 20:41

Jyväskylässä satoi lauantai- ja sunnuntaiöinä yhteensä noin puoli metriä lunta. Ajauduin molempina päivinä autollani jumiin kotipihallani. Viikonlopun kovin suomalainen urheilusuoritus meinasi jäädä näkemättä.

Ohi se tuntui menevän lumi- ja jääurheilevassa Suomessa muutenkin.

Jyväskylän Hipposhallissa viikonloppuna pidettyjen yleisurheilun SM-hallikilpailujen ehdottomasti kovimmasta tuloksesta vastasi pikajuoksija Lotta Kemppinen. HIFK:n sprintterin lauantaina 60 metrillä täräyttämä Suomen ennätys 7,16 on Euroopan ja koko maailmankin mittakaavassa kova suoritus.

Viikonlopun jälkeen Kemppisen tulos oikeuttaa Euroopan tämän kauden tilastoissa jaetulle viidennelle sijalle, kun Puolan Ewa Swoboda ja Saksan Amelie-Sophie Lederer pinkaisivat lauantai-iltana suomalaisen edelle. Maailman rankingissa Kemppisen sijoitus on jaettu 13:s. Euroopan ja maailman kärkinoteeraus on Iso-Britannian Dina Asher-Smithin 7,08.

Kemppinen rikkoi Sisko Hanhijoen nimissä olleen 31 vuotta vanhan SE:n jo kaksi viikkoa sitten ja paranteli ennätystä nyt kolmella sadasosalla. Vauhdin kiihtyminen ja etenkin parantunut lähtö lupaavat hyvää kahden viikon kuluttua käytäviin EM-hallikilpailuihin.

Kemppinen tavoittelee Puolan Torunissa täysin realistisesti finaalipaikkaa, eikä EM-mitalista puhuminenkaan ole utopiaa. Kun muistetaan, että SM-hallit väliin jättänyt aitajuoksija Nooralotta Neziri on Euroopan tämän kauden tilastossa kolmantena, vain kaksi sadasosaa Iso-Britannian Tiffany Porteria ja sadasosan Hollannin Nadine Visseriä perässä, tilanne ennen EM-halleja on kutkuttava: Suomen naispikajuoksijat voivat nappionnistumisella saavuttaa EM-halleista kaksi mitalia.

Kuka olisi muutama vuosi sitten uskonut?

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?