Yleisurheiluvalmentaja Lloyd Cowan kuoli 58-vuotiaana - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilun huippu­valmentaja kuoli 58-vuotiaana – olympia­voittajalta koskettava viesti: ”Sattui enemmän kuin olisin voinut kuvitella”

Yleisurheiluvalmentaja Lloyd Cowanin kuolinsyyn uskotaan olleen koronavirus, kertoo The Guardian.

Yleisurheiluvalmentaja Lloyd Cowan kuoli 58-vuotiaana.­

12.1. 19:32

Lukuisia brittiläisiä pikajuoksuhuippuja valmentanut Lloyd Cowan on kuollut 58 vuoden iässä. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

Brittilehti kertoo kuulleensa useilta lähteiltä, että erinäisistä terveysongelmista useita vuosia kärsinyt Cowan kuoli Covid-19 -taudin takia. Valmentajan lähipiiri ei ole kommentoinut vielä asiaa.

Cowan valmensi uransa aikana muun muassa 400 metrin olympiavoittajaa ja maailmanmestaria Christine Ohuruogua ja pika-aitojen Euroopan mestaria Andy Turneria.

Itsekin Iso-Britanniaa pika-aidoissa edustanut Cowan valmensi myös omaa poikaansa Dwayne Cowania, jonka palkintokaapista löytyy viestijuoksun pronssimitali sekä EM- että MM-tasolta.

Uutinen monille tutun valmentajan kuolemasta kirvoitti brittiläisen yleisurheiluväen muistelemaan suosittua ja monessa mukana ollutta miestä.

Cowanille jäähyväiset lähetti sosiaalisen median välityksellä muun muassa sprintterilegenda Linford Christie.

– Juoksumaailma menetti tänään yhden perheenjäsenen, ja se sattui enemmän kuin olisin voinut kuvitella. Lepää rauhassa Lloyd Cowan. Jättämääsi tilaa ei voi täyttää, välitän surunvalitteluni kaikille, jotka tunsivat ja rakastivat sinua, olympiavoittaja Christie kirjoitti Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?