Tero Pitkämäen perheen saama päivä­hoito­tuki kuohuttaa Ilma­jokea – nyt puhuu kunnan­johtaja: ”En ymmärrä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäen perheen saama päivä­hoito­tuki kuohuttaa Ilma­jokea – nyt puhuu kunnan­johtaja: ”En ymmärrä”

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski otti kantaa aluettaan puhuttaneeseen tapaukseen, jonka polttopisteessä on ex-keihäänheittäjä Tero Pitkämäki.

Niina Kelo (vas.) ja Tero Pitkämäki kuvattuna Val di Fiemmessä tammikuussa 2019.­

9.1. 8:16

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski vahvisti perjantaina-iltapäivänä, että Ilmajoen kunnalla ja Tero Pitkämäen perheelle päivähoitopalveluja tuottaneella yrityksellä on ollut kirjallisesti vahvistettu ostopalvelusopimus vuosina 2016–2019.

Ilmajoella nousi aiemmin tällä viikolla kohu siitä, että osapuolten välillä ei olisi ostopalvelusopimusta lainkaan tai että menettely olisi erityisellä tavalla suosinut Pitkämäen perhettä.

– En ymmärrä, että kuka ja miksi tällaisen kohun on laittanut liikkeelle, Pirttikoski ihmettelee.

– Jos ei se meidän kunnan virkamiesten voimin selviä, niin varmasti se jostain putkahtaa esiin. Tällaisilla asioilla on kuitenkin taipumus tulla julki, että mikä tässä on se moottori ollut.

Pitkämäen ja hänen puolisonsa Niina Kelon kolme lasta ovat käyneet Ilmajoen tekemän sopimuksen ansiosta yksityisessä liikuntapainotteisessa Jump-päiväkodissa Seinäjoella. Kelo on töissä kyseisessä päiväkodissa ja perhe omistaa laitoksesta kahden prosentin osuuden.

Seinäjokinen-lehti uutisoi aiemmin, että kunta maksoi vuosina 2016–2019 Pitkämäen lasten päivähoitomaksuja 34 185,40 euron edestä. Järjestely purettiin viime syksynä.

Pitkämäkien lapset ovat syntyneet 2014, 2016 ja 2019 eli Ilmajoen kunta rahoitti kahden vanhimman hoitomaksuja. Ratkaisun järjestelystä teki aikoinaan Pirttikoski.

Kunnanjohtajan mukaan ilmajokelaiset eivät ole nähneet uutisessa suurta dramatiikkaa. Lakeuksilla lähinnä pohditaan, miten aiheesta on riittänyt niin paljon porua.

– Pohjalaiset kysyvät, että ”missä on sylttytehdas?” Varmaan tämän tyyppistä keskustelua käydään.

– Ei tämä olisi ylittänyt uutiskynnystä, mutta nyt kun on Tero kysymyksessä, niin taatusti ylitti.

Ilmajoen kunnan osalta ostopalvelusopimuksen on solminut hankintalain ja kunnan sisäisen ohjeistuksen mukaisesti varhaiskasvatusjohtaja. Sopimuksesta ei ole aiheutunut kunnalle lisäkustannuksia.

Pitkämäille palvelu ei ollut ilmainen. Pirttikosken mukaan he maksoivat vanhemmille kuuluvan osuuden niin kuin kaikki muutkin.

Vastaavia ostopalvelusopimuksia yksityisten toimijoiden kanssa on solmittu Ilmajoella ennenkin – samoin muissa lähikunnissa.

Aiemmin Pitkämäkeä on aiheeseen liittyen puolustanut Ilmajoen kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa istuva Timo Tuuri (kesk). Tuurin mukaan Pirttikoski pysyi toimivaltuuksiensa raameissa siunatessaan menettelyn.

Pitkämäki piti urheiluvuosinaan tiuhaan yhteyttä Pirttikosken kanssa, mutta uran päätyttyä linjat hiljenivät. Päiväkotijärjestelyn vuoksi kaksikko on taas soitellut tiiviimmin.

– Yhteydenpito on ollut aktiivista ja yhteistyö sujuvaa, Pirttikoski kehuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?