Estejuoksija Camilla Richardssonille murheellinen uutinen – yksi kuvaa kertoo kaiken - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Estejuoksija Camilla Richardssonille murheellinen uutinen – yksi kuva kertoo kaiken

Vaasalaisjuoksija leikattiin syyskuussa, mutta harjoituskausi jäi lyhyeksi uuden vamman takia.

Camilla Richardssonin joulu menee rasitusvammasta toipuessa.­

23.12.2020 22:33

Estejuoksija Camilla Richardsson, 27, on kärsinyt viime vuosina useista vammoista. Kausi 2020 jäi kesken jo elokuun alkupuolella, kun takareidet estivät kilpailemisen ja harjoittelun. Vaasalaisjuoksijan molemmat takareidet leikattiin syyskuussa Turussa.

Richardsson ehti syksyn mittaan iloita sosiaalisessa mediassa leikkauksen onnistumisesta ja kuntoutuksen edistymisestä.

– Sain tikit pois kymmenen päivää leikkauksesta. Olin sen jälkeen aluksi uimahallissa vesijuoksemassa ja uimassa kaksi kertaa päivässä. Aika nopeasti leikkauksen jälkeen pääsin myös kävelemään, sauvakävelemään ja harjoittelemaan crosstrainerillä, Richardsson kertoi SUL:n tiedotteessa.

Joulukuun alussa Richardsson aloitti juoksuharjoittelun, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. Viime viikolla kävi ilmi, että hänen sääriluussaan on rasitusvamma.

– Ei varmaan tarvitse sanoa, kuinka hirveältä juuri nyt tuntuu, Richardsson kirjoitti Instagram-tilillään ja laittoi mukaan kuvan, joka kertoi juoksijan etenevän jälleen keppien varassa.

– Takaisin lähtöpisteeseen ja uima-altaaseen.

Richardsson aloitti juoksuharjoittelun kevyesti, mutta silti kroppa kieltäytyi yhteistyöstä. Vamma ilmaantui kesken peruslenkin kymmenisen päivää sitten.

– Kukaan ei oikein ymmärrä, mistä vamma tuli, mutta yritämme selvittää syytä, juoksija sanoi Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Rasitusvamman takia Richardsson joutuu käyttämään kyynärsauvoja, jotta jalka ei kipeydy lisää. Juoksuharjoittelun hän pystyy aloittamaan uudelleen vasta 6–8 viikon päästä. Sitä ennen on edessä vesijuoksua ja spinningiä kuntosalilla.

Richardsson juoksi kesällä 2019 ennätyksekseen 9.35,27. Tulevan talven ulkomaanleirit olivat koronapandemian takia epävarmoja, ja rasitusmurtuman takia harjoittelu ulkomailla siirtyy varmuudella eteenpäin. Richardsson on edustanut tähän asti kotikaupunkinsa Vasa IS:ää, mutta vaihtoi ensi vuodeksi Esbo IF:n riveihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?