Tero Pitkämäen, 37, unelmapesti varmistui: ”Ei ole parempaa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäen, 37, unelmapesti varmistui: ”Ei ole parempaa”

Pitkämäki toimii keihään lajivalmentajana tehtävässä jatkavan Petteri Piirosen kanssa.

Keihäänheiton tuore lajivalmentaja Tero Pitkämäki Helsingin olympiastadionilla syyskuussa.­

1.12.2020 14:10

Moninkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki, 37,on keihäänheiton uusi lajivalmentaja. Suomen Urheiluliitto SUL tiedotti asiasta tiistaina.

Valmennuspesti on ensimmäinen vuosi sitten urheilu-uransa lopettaneelle Pitkämäelle.

– Huippu-urheilijana minulle oli selvää, mikä on tavoite ja mitä tehdään. Valmentajana sen joutuu jokaisen kohdallaan miettimään erikseen. Haluan myös oppia ja kehittää itseäni koko ajan niin, että käytössä olisi vielä laajempi tietopankki harjoittaa urheilijoita kuin nyt, hän kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Pitkämäen aisaparina toimii keihään lajivalmentajan pestissä jatkava Petteri Piironen. Kaksikon työnjako on selvä: Tulokas vastaa pääasiassa Kuortaneen urheilulukion heittäjistä ja nuorten maajoukkueesta, Piironen lajin kokonaisuudesta ja huippukeihäänheitosta.

Pitkämäki suorittaa työnsä ohella valmentajan ammattitutkintoa Kuortaneella. Hän aikoo tehdä seurakäyntejä ja seurata tiiviisti SUL:n tukiurheilijoiden harjoittelua.

– Näen Terolla ison roolin kertomassa varsinkin nuorten EM-tason urheilijoille ja heidän valmentajilleen, mitä huipulle pääsy vaatii. Ei ole parempaa ihmistä kertomaan heille, mikä se vaatimustaso on, Piironen kehaisee tiedotteessa.

SUL ilmoitti Pitkämäen nimityksen lisäksi uudenlaisesta valmennusorganisaatiostaan. Vuoden vaihteessa aloittava organisaatio koostuu valmennuspäälliköistä, lajivalmentajista, keskusvalmentajista, lajivastaavista ja huippuseuravalmentajista.

SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtajan Jarkko Finnin mukaan muutoksen tavoitteena on kohdentaa liittojohtoinen valmennus mahdollisimman vaikuttavalla tavalla. Finni vetää uutta valmennusorganisaatioita huippu-urheilun valmennuspäällikön Tuomo Salosen kanssa.

Pitkämäen ja Piirosen lisäksi lajivalmentajina työskentelee viisi muutakin miestä. Pikajuoksusta vastaa Petteri Jouste, kestävyysjuoksusta Rami Virlander, kävelystä Jani Lehtinen, moukarinheitosta Kalle Lehmusvuori ja paraurheilusta Mikko Peltonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?