Paavo Nurmi Games kaksipäiväiseksi – tällaisia muutoksia nähdään ensi vuonna - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Paavo Nurmi Games kaksipäiväiseksi – tällaisia muutoksia nähdään ensi vuonna

Turkuun odotetaan kesäkuussa noin sataa ulkomaista urheilijaa.

Turussa nähtiin viime kesänä koronasta huolimatta mukava kattaus ulkomaisia urheilijoita. Kuvassa Saksan keihäsmiehet Johannes Vetter ja Andreas Hofmann.­

19.11. 13:06

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games kasvaa kesällä 2021 kaksipäiväiseksi. Kilpailu jatkaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tourin Kultaisessa liigassa. Se järjestetään Turussa 7.–8. kesäkuuta.

– Keskeinen urheilullinen syy on se, että suomalaisella yleisurheilulla menee niin hyvin. Kotimaisten kansainvälisen tason urheilijoiden lajikirjo kattaa jo liki kaikki yleisurheilulajit, kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen kertoo tiedotteessa.

Kaksipäiväisyydellä on vankat taloudelliset perusteet, ja sillä pyritään myös parantamaan yleisön viihtyvyyttä.

– Viime kesänä päästiin koronarajoitusten takia kokeilemaan kevyempää lajiohjelmaa ja huomattiin, että 12 lajin ohjelma toimii. Palaute yleisöltä oli positiivista, Salonen sanoo.

Ensi kesän kaksipäiväisessä kilpailussa on Salosen mukaan yhteensä 20–22 lajia.

– Se tarkoittaa, että kilpailussa mukana olevien suomalaisten urheilijoiden yhteismäärä nousee noin sadasta 120–150:een, Salonen arvioi.

Viime kesän kokemukset loivat uskoa

Kaksipäiväiseen kilpailuun siirtyminen on Salosen mukaan taloudellisesti perusteltua juuri nyt, kun koronarajoitukset todennäköisesti jatkuvat.

– En usko, että koronan suhteen kilpailuiden järjestelyissä palataan normaaliin vielä ensi kesänä. Meidän on varauduttava siihen, että turvanäkökulmien takia katsomoita ei voi täyttää kokonaan, Salonen sanoo.

Salosen mukaan Turun viimekesäinen yleisurheilun superviikko Paavo Nurmen stadionilla – Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat samalla viikolla – rohkaisi kaksipäiväisyyteen.

– Kaksipäiväisestä kilpailusta on toki puhuttu jo aiemmin, mutta viime kesän kokemukset loivat uskoa siihen, että yleisöä voidaan saada paikalle useampana päivänä. Kynnys kokeilla tätä ylittyi, Salonen sanoo.

Tarjolla hyvät pisteet

Kaksipäiväinen Paavo Nurmi Games on Continental Tourin Kultaisen liigan osakilpailu eli urheilijoille on tarjolla korkeita ranking-pisteitä.

– Kaikki lajit ovat kansainvälisiä. Ulkomaisia urheilijoita tulee olemaan noin satakunta. Lajit jaetaan 2–3 kategoriaan. Mitä ne tulevat ranking-pisteiden ja palkintorahojen osalta olemaan, ei ole vielä tiedossa. Joka tapauksessa pisteet ovat korkeimpia, mitä ensi kesän kilpailuissa voi Suomessa saada, Salonen sanoo.

– Vielä on myös avoinna, onko ohjelmassa viisi timanttilajia, joissa jaetaan Timanttiliigan osakilpailuiden tasoiset ranking-pisteet. Asia ratkeaa talven kuluessa Timanttiliigan ja World Athleticsin keskusteluissa. Näin piti olla jo tänä vuonna, mutta koronan takia se peruuntui, Salonen sanoo.

Salosen mukaan Paavo Nurmi Games tekee urheilijahankinnassa yhteistyötä 10. kesäkuuta Espoossa järjestettävän Motonet GP:n kanssa.

– Ajatuksena on, että osa kansainvälisistä urheilijoista kilpailee Turun jälkeen Espoossa, Salonen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?