Elmo Lakka julkaisi vauhdikkaan videon huimasta suorituksestaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Syntyikö Jyväskylässä erikoisen lajin maailmanennätys? Suomen aituritähti julkaisi vauhdikkaan videon huimasta suorituksestaan

Yleisurheilija Elmo Lakka epäili tehneensä epävirallisen maailmanennätyksen eriskummallisessa lajissa.

Elmo Lakka Ruotsi-ottelussa syyskuun alussa.­

10.11. 6:57

Pika-aituri Elmo Lakka on julmassa iskussa, vaikka yleisurheilijoiden harjoituskausi on vasta alkutekijöissään.

27-vuotias Lakka lisäsi maanantaina Instagram-tililleen todella vauhdikkaan videon omintakeisesta harjoituksestaan: juoksemalla kiihdyttänyt Lakka pomppii yhdellä jalalla 30 metriä. Vauhti on sen verran kovaa, että harva pysyisi aiturin kannoilla perinteisemmälläkään etenemistavalla.

Jyväskylän Hippos-hallissa hurjastellut Lakka epäilee tehneensä videolla 30 metrin ”kinkkauksen” epävirallisen maailmanennätyksen.

– Tätä enkkaa lähdetään parantelemaan talven edetessä! Epävirallinen 30 metrin loikkimisen maailmanennätys 3,93 tai ainakin Hippoksen uusi kenttäennätys, hän värjää kuvatekstissä ja haastaa seuraajansa yrittämään samaa.

Internetistä ei löydy ainakaan nopealla katsauksella aiempaa 30 metrin yhden jalan pomppimisen virallista maailmanennätystä.

Sadalla metrillä kaikkien aikojen kovin noteeraus on barbadoslaisen Rommel Griffithin 15,57 sekuntia. Hän loikki haamuaikansa kotimaassaan järjestetyssä Guinnessin World Recordsin tapahtumassa vuonna 2007. Griffith oli tuolloin vasta 18-vuotias.

Jos tasaisen vauhdin taulukkoon on uskominen, saattaisi Lakalla olla kelpo mahdollisuudet 13 vuotta vanhan, myyttisen ennätyksen rikkomiseen.

Jyväskylän kenttäurheilijoita edustava Lakka on 110 metrin aitojen kuusinkertainen Suomen mestari. Hänen ennätyksensä, 13,49, on peräisin toissa kesältä.

Viime kaudella aidat kulkivat parhaimmillaan aikaan 13,70.

– Minäkin tarvitsen potkua persuksiin, jotta ensi kaudella kulkee kovempaa kuin tänä kesänä, Lakka totesi syyskuussa, kun IS kysyi häneltä mielipidettä aitajuoksun uuden lajivalmentajan valintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?