Päivi Kauppinen on saanut tatuoinneistaan rajua palautetta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kestävyysjuoksija Päivi Kauppisen ulkonäköä parjattiin rajusti tatuointien takia: ”Todella karua ja julmaa”

Päivi Kauppinen ei käsitä, mikä saa ihmiset arvostelemaan toisten ulkonäköä vaikkapa tatuointien vuoksi.

Juoksija Päivi Kauppinen sanoo, ettei ole saanut muilta yleisurheilijoilta kommenttia tatuoinneistaan.

29.9.2020 19:28

Päivi Kauppisen urheilu-ura on ollut ainutlaatuinen, mutta sen lisäksi 47-vuotias kestävyysjuoksija säväyttää tatuoinneillaan.

Iltalehti kirjoitti elokuun puolivälissä hänen paluustaan Kalevan kisojen urheilijaksi. Kauppinen tietää kommenttipalstan täyttyneen rajusta ja ikävästä ulkonäön arvostelusta.

– Minä en itse lukenut sen jutun kommenttipalstaa, mutta olen kuullut ihan tarpeeksi. Kommentit olivat sitä luokkaa, että ”hirveätä” ja ”ajattele, minkä näköinen olet noiden kanssa vanhana”, Kauppinen sanoo.

Vaikka kommentit eivät Kauppista itseään satuttaneet, harmittelee koulunkäyntiavustajana työskentelevä nainen nykyistä ilmapiiriä – kaikenlaista nimimerkin takaa huutelua ja nettikiusaamista.

– Se on vain sääli. Jos ajattelee vaikka nuorta, joka ei ole vielä nähnyt tarpeeksi elämää ja ole varma itsestään, niin tuollainen on todella karua ja julmaa.

Päivi Kauppisen tatuoinneissa on selkeä teema, kissaeläimet.

Kauppinen sanoo, että erilaiset ja erinäköiset ihmiset ovat rikkaus, mutta tatuointeihin liitetään silti edelleen tietynlaisia stereotypioita.

– Olisikohan edelleen sellainen leima, että olet jotenkin hunningolla, jos olet tatuoitu. Mutta urheilijapiireissä en ole kuullut mitään kommenttia, eikä minulle ole tultu sanomaan näistä, Kauppinen kertoo.

Nettihuutelijoille Kauppisella on selkeä viesti.

– Nämä ovat minun, enkä minä ole tehnyt sinulle mitään, enkä vienyt sinulta mitään. Ehkä se on sitten ihanaa nimettömänä päästä sanomaan jotain ikävää.

– Itse en näe näitä mitenkään ihmeellisinä. Jos katsoo urheilijoita nykypäivänä, niin onhan tatuointeja ihan hirveästi.

Tatuointiensa taustasta Kauppinen kertoo mielellään.

– Näissä on se teema, että olen horoskoopiltani leijona. Kissaeläimet ovat itsenäisiä ja oman tiensä kulkijoita. Otan varmasti lisää tatuointeja, kun sopiva aika tulee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?