Yle: Maria Huntington avautuu köyhästä lapsuudesta yh-äidin ja neljän lapsen perheessä: ”Piti olla halvin mahdollinen” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yle: Maria Huntington avautuu köyhästä lapsuudesta yh-äidin ja neljän lapsen perheessä: ”Maitopurkin piti olla halvin mahdollinen”

Seitsenottelun suomalaistähti toivoo, ettei yhdenkään lapsen urheiluharrastus jäisi kesken rahan takia.

Maria Huntington on yksi Suomen urheilun kirkkaimmista tähdistä.­

18.9.2020 9:19

Mainiosti menestynyt seitsenottelija Maria Huntington avautuu Ylen haastattelussa lapsuudestaan, jossa taloudelliset huolet olivat usein neljän lapsen ja heidät kasvattaneen yksinhuoltajaäidin harmina.

– Meillä ei syöty iltaisin tortilloja, vaan aamuisin ja iltaisin vedettiin puuroa. Noin 12–13-vuotiaana aloin kulkea äidin mukana kauppareissuilla ja ymmärtää, kuinka tärkeää oli saada kulut minimiin. Tiesin tasan tarkkaan, että hain maitopurkin tai minkä tahansa tuotteen, sen piti olla halvin mahdollinen. Siltikin tuntui, etteivät rahat riitä, 23-vuotias Maria Huntington kertoi.

Maria Huntington on edustanut lapsesta lähtien Tampereen Pyrintöä.­

Huntingtonit saivat onnekseen jatkaa urheilun harrastamista, vaikka se ei ollut mikään selviö taloudellisten asioiden vuoksi.

– Asuimme Tampereen laidalla, mistä oli hallille melkein 20 kilometriä. Aika usein stressattiin, onko meillä varaa ostaa autoon bensaa.

Tampereen Pyrintöä edustava yleisurheilija kiittelee Ylen jutussa seuraansa, jolta Huntingtonit saivat hänen mukaansa paljon apua seuramaksuihin aikoina, jolloin eivät pystyneet niitä normaalisti maksamaan.

Maria Huntington yksi Suomen kirkkaimmista yleisurheilutähdistä. Hän on noussut nopeasti huipulle viime vuosien aikana.

Hän voitti seitsenottelun SM-kultaa vuosina 2018, 2019 ja 2020. Hän edusti Suomea Dohan MM-kilpailussa 2019.

Urakka seitsenottelussa päättyi keskeytykseen.

Huntington on aloittanut tietojärjestelmätieteiden opinnot Jyväskylän yliopistosta. Urheilija asuu edelleen Tampereella avopuolisonsa Riku Dufvan kanssa. Dufva on entinen jääkiekkoilija.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?