Hanat kiinni Ruotsi-ottelussa – olutta vain Ratinan VIP-väelle: ”Ollaan sellainen linjaus tehty”

Ruotsi-ottelussa Ratinassa olutta myydään vain VIP-asiakkaille. Toimitusjohtaja vetoaa vastuullisuuteen ja katsojaturvallisuuteen.

31.8.2020 13:39

Suomen urheiluliitto pystyy sittenkin järjestämään Ruotsi-yleisurheilumaaottelun viikonloppuna Tampereen Ratinassa, erittäin mittavia ponnisteluja ja kustannuksia aiheuttaneiden erityisjärjestelyjen avulla.

Toimitusjohtaja Harri Aalto myönsi maanantaina Ilta-Sanomille, ettei tapahtuman tilinpäätöksestä tule lainkaan sellaista kuin ennen koronapandemian puhkeamista oli budjetoitu.

– Se on sen ajan murhe, mutta hienointa on nyt, että pystymme ottelun järjestämään ja tämän erittäin vaikean, mutta antoisan kauden arvokkaasti paketoimaan.

Urheiluliitto on suunnitellut, että Ratinaan voitaisiin kumpanakin maaottelupäivänä ottaa korkeintaan 5 000 katsojaa siten, että nämä olisi koronaturvallisuuden kannalta helppo lokeroida 16 000 katsojaa vetäville lehtereille.

– Kahtena päivänä näemme maksimiksi sen noin 10 000 katsojaa siten, että tehostetun järjestyksenvalvonnan avulla pystymme täyttämään kaikki viranomaisvelvoitteet ja tapahtuma on kaikille turvallinen, Aalto sanoo.

Urheiluliitossa mietittiin, miten katsojaturvallisuutta voisi entisestään kohentaa – ja päädyttiin tämän päivän urheilutapahtumatodellisuudessa varsin radikaaliin ratkaisuun:

– Tämän poikkeustilanteen takia olemme nyt päättäneet, että peruskatsomossa olevalle yleisölle ei myydä Ratinassa lainkaan olutta. Ollaan sellainen linjaus tehty. Katsomme tämän linjauksen tässä tilanteessa yhteiskunnallisesti vastuulliseksi.

Toimitusjohtaja myönsi, että rajatullakin katsojakapasiteetilla olisi oluenmyynnistä tehty kohtuullinen tili.

– Emme kuitenkaan taloudellisesti millään lailla kuole siihen, että teimme nyt tämän linjauksen. Katsojille myydään makkaraa, kahvia ja alkoholittomia juomia.

Ratinan stadionin välittömästä ympäristöstä löytyy kymmeniä täysin anniskeluoikeuksin siunattuja ravintoloita.

Poikkeus ovat VIP-paketin lunastaneet asiakkaat. VIP-vieraista merkittävä osa on tyypillisesti Urheiluliiton kumppaneita, mutta paketteja on myyty myös muille.

– Myös VIP-järjestelyt ovat tällä kertaa kevyemmät kuin normaalisti, mutta VIP-tilassa saa ostaa olutta.

Jos VIP-järjestelyt ovatkin tavallista kevyemmät, niin muut stadionin maaottelujärjestelyt ovat raskasta kaliiperia. Ruotsin ja Suomen välillä on voimassa koronan takia matkustusrajoitus, minkä takia Ratinaan on tehty todella merkittävät poikkeusjärjestelyt, jotta ruotsalaiset urheilijat ja toimihenkilöt olisivat suomalaisten kanssa kontaktissa kilpailutapahtumien ulkopuolella niin vähän kuin mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?