Maria Huntingtonin ennätysjahti tyrehtyi kenttälajeihin: ”Aiempina vuosina olisin keskeyttänyt” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maria Huntingtonin ennätysjahti tyrehtyi kenttälajeihin: ”Aiempina vuosina olisin keskeyttänyt”

Huntington jäi selvästi ennätyssarjastaan.

Maria Huntington ei saanut ihan parastaan irti Kalevan kisoissa.

16.8.2020 22:07

Seitsenottelija Maria Huntington otti odotetusti Suomen mestaruuden mutta jäi ennätyssarjastaan (6339) vajaat 300 pistettä.

Huntington on rikkonut omia ennätyksiään kesän aikana, joten häneltä odotettiin etukäteen jopa Satu Ruotsalaisen SE:n rikkomista.

Ottelija oli pettynyt viikonloppuunsa mutta ei osannut sanoa, mistä alavireinen suorittaminen johtui.

– Suorituskyky ei ollut tänään hyvä. Eilinen päivä oli tosi kuuma ja se painoi, mutta asenteeni oli, että haluan tehdä ennätyksen.

Sunnuntain avauslaji pituushyppy on yksi Huntingtonin vahvoista lajeista. Hän hyppäsi kuukausi sitten ennätyksensä 651 mutta jäi nyt tulokseen 603.

– En saanut juoksua toimimaan. Pituuden jälkeen harmitti tosi paljon, mutta ajattelin, että tehdään ottelu loppuun ja otetaan mestaruus.

Huntington olikin kaikkein tyytyväisin siihen, että hän suoritti päivän kunnialla päätökseen ja sai sille kultaisen lopun.

– Aikaisempina vuosina olisin keskeyttänyt ja olen ylpeä itsestäni, että tein lajit loppuun.

Ottelija suomi itseään erityisesti kenttälajien epäonnistumisista.

– Vaikka on huippukunnossa, se ei tarkoita, että ottelun tulos olisi sen mukainen. Se on lajin suola. En vain onnistunut, niin kuin olisin halunnut, hän mietti.

Toiseksi otteli vasta 17-vuotias Saga Vanninen (5861) ja kolmanneksi Amanda Liljendal (5467). Huntingtonin kovin haastaja Miia Sillman joutui jättämään kisan kesken jalkavamman vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?