Moukarikomeetta Aaron Kangas kruunasi läpimurtokautensa Kalevan kisoissa – ”Tuntuu mahtavalta” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Moukarikomeetta Aaron Kangas kruunasi läpimurtokautensa Kalevan kisoissa – ”Tuntuu mahtavalta”

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen pettyi voittotulokseensa.

Moukarimörssäri Aaron Kangas viskasi kultaa.

15.8.2020 21:49

Moukarinheiton tämän kesän suomalainen komeetta Aaron Kangas kruunasi kautensa ensimmäisellä aikuisten Suomen mestaruudellaan. Selkeä voitto Turun Kalevan kisoista heltisi tuloksella 76,94.

Kangas, 23, on parantanut tänä kesänä ennätystään jo kolme kertaa. Viime viikolla hän lennätti moukarinsa 79,05 metrin päähän Espoon Leppävaaran gp-kisan ringistä. Tulos nosti hänet kolmanneksi Suomen kaikkien aikojen moukarilistalla.

– Tuntuu mahtavalta. Tällainen kausi ja sen päälle vielä Suomen mestaruus. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Kangas hymyili.

Hopeasta ja pronssista käytiin viimeiselle heittokierrokselle venynyt tasainen taistelu, jonka päätteeksi kisan kakkoseksi tuli Aleksi Jaakkola (72,77) ja kolmanneksi Henri Liipola (72,19).

Simo Lipsanen otti mestaruuden mutta pettyi tulokseen

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen juhli Turussa uran yhteensä viidettä ja neljättä peräkkäistä Kalevan kisojen kolmiloikkamestaruutta. Voittoon riitti tulos 16,30, joka ei lappeenrantalaista Lipsasta miellyttänyt.

– Mestaruus maistuu, mutta tulokseen en ole tyytyväinen, Lipsanen vahvisti.

– Oli huippuolot ja myös kunto tuntuu hyvältä. Tavoittelin pitkällä vauhdilla ja pienellä riskillä hyvää tulosta, mutten saanut loikkia hallintaan, vaikka vauhdinjuoksu tuli hyvin.

Simo Lipsanen loikki Turussa.

Lipsanen toivoo, että hän pääsee viikon kuluttua Viroon kilpailemaan. Kalevan kisan kokemusten perusteella hän harkitsee vauhdin lyhentämistä yhdellä askelparilla.

– Se voisi helpottaa vauhdin ja loikkien rytmitystä. Teen todennäköisesti päätöksen lopulta päivän fiiliksen mukaan, Lipsanen kertoi.

Lipsanen on hypännyt tällä kaudella parhaimmillaan 16,48. Suomen ennätyksen 17,14 hän pomppi kesällä 2017.

Tuomas Kaukolahti oli Turun SM-finaalissa toinen tuloksella 16,12. Topias Koukkula kuittasi pronssin tuloksella 15,88.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?