Maria Huntington jäi ennätysvauhdistaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maria Huntington juoksi 200 metrillä ennätyksensä! Lupailee huippusuoritusta sunnuntaille

Maria Huntington uskoo, että pystyy sunnuntaina joka lajissa uuteen ennätykseensä.

Seitsenottelija Maria Huntington (oik.) juoksi 200 metrillä ennätyksensä. Myös 17-vuotias Saga Vanninen (vas.) otteli upean päivän ja on seitsenottelussa toisena.

15.8.2020 21:33

Seitsenotteluun jopa SE-tavoitteilla lähtenyt Maria Huntington pettyi avauspäiväänsä, jonka pistesaldo 3714 lupailee noin 6200 pisteen lopputulosta.

– Edelleen lähden yrittämään ennätystäni. Toisena päivänä on joka lajissa mahdollisuus omaan ennätykseen, kertoi tamperelainen, jonka viime vuoden Kalevan kisoissa syntynyt ennätys 6339 perustui erittäin vahvaan toiseen päivään.

Useat tänä kesänä syntyneet lajiennätykset kertovat Huntingtonin olevan erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta ottelu on kauden ensimmäinen, mikä aina lisää arvoituskerrointa. Huntington oli kutsuttu Götzisin klassikko-otteluun Itävaltaan, mutta tapahtuma peruuntui koronaviruksen vuoksi.

– Juoksu kulki, mutta tekniset lajit eivät. Ei se hermoilusta ollut kiinni, en vain onnistunut, suorituksiaan korkeus- ja kuulapaikalla manaillut Huntington sanoi.

Ensimmäisessä lajissa Huntington juoksi 100 metrin aidat aikaan 13,12 jääden vain kolme sadasosaa ennätyksestään. Avauspäivä päättyi mallikkaaseen 200 metrin juoksuun. Tulos 24,24 on hänen uusi ennätyksensä kyseisellä matkalla.

Tekniikkalajeista kuulantyönnössä Huntington jäi reilusti ennätyksestään työnnettyään 11,78. Korkeudessa ylittyi 182, kun 23-vuotiaan Tampereen Pyrinnön ottelijan ennätys on kolme senttiä parempi.

Huntington oli äärimmäisen pettynyt suoritukseensa seitsenottelun kuulassa.

Tampereen Pyrintö on seitsenottelun täydellinen dominaattori, sillä Huntingtonia jahtaa vain 29 pisteen päässä oma harjoituskaveri Saga Vanninen, jota Miia Sillman on perässä 67 pistettä.

– Viime Kalevan kisojen toisesta päivästä haluan sunnuntaiksi mukaan rentouden, antaa mennä vaan miettimättä sen kummemmin loppupisteitä, Huntington sanoi.

Naisten seitsenottelun kolme viimeistä lajia – pituushyppy, keihäs ja 800 metriä – kisataan sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?