Antti Ruuskanen täräytti itsensä kesän ensimmäisellä kisaheitollaan Kalevan kisojen finaaliin! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Antti Ruuskanen täräytti kesän ensimmäisellä heitollaan komeasti yli karsintarajan – Kalevan kisojen finaali kutsuu

Sunnuntain finaaliin ylsi karsinnan 10 parasta heittäjää.

Antti Ruuskanen palasi onnistuneesti Kalevan kisoissa.

15.8.2020 15:34

Antti Ruuskanen selviytyi sunnuntaina heitettävään keihäänheiton loppukilpailuun karsintakisojen ensimmäisellä heitollaan. Ruuskasen 77,79 metriä kantanut heitto oli hänelle poikkeuksellisen kisakauden ensimmäinen. Finaalin karsintaraja oli 75 metrin kohdalla. Ruuskasen heitto oli karsintakisan paras.

Karsintarajan yli heitti vain kuusi urheilijaa, ja finaaliin pääsi karsintakilpailun 10 parasta. Viimeisen paikan nappasi Lapinlahden Vetoa edustava Sampo Lehtola tuloksella 72,20. Tiensä finaaliin selvittivät myös muun muassa Teemu Wirkkala, Jami Kinnunen, Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo. Karsinnassa ei nähty isompia yllätyksiä.

Ruuskanen kommentoi IS:lle heinäkuun lopussa, että kauden avaaminen Kalevan kisojen karsinnassa jännittää kokenutta urheilijaa.

– Erikoinen tilanne. Jos arvokisat olisi kyseessä, niin jännittäisi vielä enemmän, ja pitäisi olla pari kolme kisaa alla, Ruuskanen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?