Ella Junnila ulkona korkeushypyn finaalista – Kalevan kisat tyssäsivät karsinnan lämmittelyyn - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ella Junnilan Kalevan kisat päättyivät kyyneliin – Suomen ennätysnaisen pohje petti ennen karsintaa

Ella Junnila on ulkona Kalevan kisojen finaalista.

Kalevan kisat ovat Ella Junnilan osalta ohi.

14.8.2020 15:59

Ella Junnilan Kalevan kisojen korkeushypyn karsinta päättyi ennen alkujaan.

Tampereen Pyrintöä edustava Suomen ennätysnainen vetäytyi lämmittelyn jälkeen karsintakilpailusta. Näin korkeushypyn hallitsevaa Suomen mestaria ei nähdä lauantain loppukilpailussa.

– Kramppi saatiin hierottua pois, mutta hoito oli hermostolle niin vaativa, ettei hyppääminen onnistunut. Kaikki varmaan näkivät tilanteen, Junnila kertoi kyyneliin päättyneen verryttelyn jälkeen STT:lle.

Ella Junnila Kalevan kisojen alkulämmittelyssä Turussa.

Vielä aamulla tehdyn teippauksen jälkeen Junnila odotti karsintakilpailua luottavaisena.

– Pohje antoi hyviä merkkejä siitä, että voisin hypätä. Täydessä juoksuvauhdissa selvisi sitten hyvin nopeasti, etten pysty hyppäämään, vaikka kaikki tehtiin ja parhaani yritin, Junnila harmitteli.

Junnilan elokuu on ollut vaikea. Kuortaneen GP-kisoissa hajosivat piikkarit, ja Paavo Nurmi Gamesissa tiistaina kisa loppui muutaman verryttelysuorituksen jälkeen pohjekramppiin, josta Junnilan jalka ei ehtinyt toipua ajoissa Kalevan kisoihin.

– Olo on turhautunut, kun tiedän olevani hyvässä kunnossa, Junnila vahvisti.

– Konsultoin nyt fysioterapeutteja ja hierojia. Jatkosta päätän sen perusteella. Ennalta sovitut kilpailusuunnitelmat päättyivät tähän, mutta on edelleen mahdollista, että kilpailen tällä kaudella, kun pohje saadaan kuntoon.

Hyppääjän kausi lähti nousujohteisesti käyntiin. Junnila oli 8. heinäkuuta Jyväskylän kovatasoiseksi yltyneessä GP-kilpailussa neljäs tuloksella 185. Viikkoa myöhemmin Lahdessa Junnila ylsi kauden kotimaiseen kärkitulokseen 190. Junnila on vuoden 2019 Suomen mestari. Kesällä 2018 hän hyppäsi Kalevan kisoissa hopealle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?