Daniel Ståhl oli tyytyväinen vaikka hirmuheitto hylättiinkin yllättäen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Daniel Ståhl oli tyytyväinen kivikovaan tulokseensa, vaikka hirmuheitto hylättiinkin yllättäen

Turun omalta pojalta Daniel Ståhlilta hylättiin jälkitarkastuksessa todellinen hirmuheitto.

Daniel Ståhl riemastui Paavo Nurmi Gamesin huippuheitoistaan.­

11.8. 23:06

Paavo Nurmen stadionin 5500-päinen yleisö suorastaan hullaantui, kun lähes kaupungin oma poika Daniel Ståhl sinkautti kiekkonsa 70,20 metrin päähän heittoringistä.

Näytti siltä kuin Suomessa olisi ensimmäisen kerran 15 vuoteen – sitten Liettuan Virgilijus Aleknan suorituksen MM-loppukilpailussa Helsingissä 2005 – nähty yli 70 metrin limpunlennätys.

Mutta kun turkulaisen äidin poika ja turkulaisen mummon tyttärenpoika jakoi suorituksistaan kommentteja, hän joutuikin hehkuttamaan toiseksi kovinta suoritustaan, 69,21 metrin mittaista huippuheittoa. Senkin Turun-mummo näki katsomosta.

– Heitin 69,21 ja olen siihen tyytyväinen, hyväntuulinen Ståhl jutteli suomella, joka paranee vuosi vuodelta.

Vaikka 70,20 merkittiin aluksi aikakirjoihin, heittoringin eteen asennettu ns. etukamera muutti tilanteen, kun Ståhlin heitto tulkittiin yliastutuksi.

Pisin Suomessa koskaan nähty kiekkokaari lähti 1980 Helsingin Maailmankisoissa amerikkalaisen Mac Wilkinsin kädestä: 70,98. Se jäi myös Montrealin olympiavoittajan ennätykseksi.

Ståhlille Paavo Nurmen stadion on ollut melkoisen työläs paikka heittää, sillä viime vuonna Dohassa sittemmin MM-kultaa voittanut mies jäi Paavo Nurmi Gamesissa kesäkuussa kokonaan ilman tulosta. Tiistaina hän oli vailla tulosta vielä kahden kierroksen jälkeen.

Seuraavaksi oman Ruotsin ennätyksensä rikkomista tavoitteleva Ståhl kilpailee Uppsalassa kotimaansa mestaruuskisoissa, joissa kisaa myös maan toinen suuri vetonaula, seivästähti Armand Duplantis. Lisäksi suunnitelmissa on puolenkymmentä kilpailua Ruotsin rajojen ulkopuolella, mutta niiden suhteen tilanne elää koronapandemian mukana. Ståhl ei voi olla varma, minne ja miten pääsee Ruotsista kilpailemaan.

– Otan rauhallisesti ja katson, miten tilanne kehittyy.

Vaikka 70,20 on maailmanluokan kiekkotulos, se olisi hyväksyttynäkin ollut Ståhlille vasta uran 7:nneksi paras kilpailutulos. Kymmenen parhaan tuloksen keskiarvo on jo huikea 70,53. Edellä ovat Alekna (71,30) ja virolainen Gerd Kanter (71,38).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?