Sauli Niinistö teki tiukan havainnon yleisurheilukatsomossa – ”Jaksammeko enää suhtautua tähän tarpeeksi vakavasti?” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Presidentti Sauli Niinistö teki tiukan havainnon yleisurheilukatsomossa – ”Jaksammeko enää suhtautua tähän tarpeeksi vakavasti?”

Sauli Niinistö olisi toivonut Paavo Nurmi Gamesissa hieman tiukempaa suhtautumista turvaväleihin.

Sauli Niinistö seurasi Paavo Nurmi Gamesia paikan päällä tiistai-iltana.­

11.8.2020 22:31

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasi Paavo Nurmi Gamesia vanhan yleisurheilumiehen tarkkaavaisuudella, ja koronapandemian takia maski suunsa ja nenänsä suojana.

– Upea ilta upeissa oloissa ja puitteissa. Saksan keihäsmiehen (Johannes Vetter) tulos ja sarja olivat upeaa katsottavaa, Niinistö ihasteli peräti 91,49 heittäneen maailmanmestarin suoritustasoa.

Niinistö harrasti nuorena keihäänheittoa ja arveli Vetterin suoritustasoa ”noin puolet” kovemmaksi.

Presidentti otti kantaa myös vakavaan asiaan eli koronatartuntamäärien kasvuun, joka uhkaa jälleen mahdollisuuksia järjestää Suomessa joukkokokoontumisia ja purkaa niitä koskevia rajoituksia.

Paavo Nurmen stadionille laskettiin normaalin reilusti yli 10 000 katsojan sijasta 6000 katsojaa, joista paikalle saapui noin 5500. Tämä mahdollisti yleisön karsinoinnin ja tilanteen vaatimat turvaetäisyydet.

– Omien havaintojeni perusteella katsoisin, että ehkä vielä hieman tiukemmin olisi voinut suhtautua näihin turvaväleihin, Niinistö sanoi.

Presidentti muistutti, että suosittujen massatapahtumien lähitulevaisuus ja niihin kohdistuvat rajoitukset ovat pitkälti kansalaisten omissa käsissä.

– Meistä itsestämmehän se on kiinni. Jaksammeko enää suhtautua tähän riittävän vakavasti? Haluan uskoa, että viime aikoina saadut signaalit ja viestit motivoivat ottamaan asian edelleen erittäin vakavasti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?