Johannes Vetter kiskaisi väsyneen hirmukaaren: ”En ole vielä tasollani” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Johannes Vetterin hirmuinen stadionennätys sytytti yleisön Turussa: ”En odottanut tällaista”

Stadionennätys syntyi ensimmäisellä heitolla.

Johannes Vetter kiskaisi hurjan keihäskaaren Turussa.

11.8.2020 19:54

Paavo Nurmen kisoissa oli päästy vasta puoliväliin, kun illan kuningas oli jo selvillä. Saksan Johannes Vetter kiskaisi ensimmäisellään 91,49 ja yleisön hurmioon.

Hänen huonoinkin heittonsa kantoi 86,42, ja saksalainen päätti jättää kaksi viimeistä heittoa heittämättä. Syykin selvisi.

– Saksan mestaruuskisat olivat vain kaksi päivää sitten. Tunnen itseni todella väsyneeksi, lihakset ovat kipeät, hän kertoi.

– En odottanut tällaista tulosta, mutta mielestäni tein hyvää työtä.

Vetter kehui sääolosuhteita ja tunnelmaa. Saksan mestaruudet ratkottiin ilman yleisöä, joten kannustusten kuuleminen ilahdutti tuoretta maansa mestaria.

– Yleensä en tarvitse yleisöä syttyäkseni heittoihin, mutta nyt se oli erityinen asia.

Vetter on kaikesta päätellen toipunut lähes entiseen iskuunsa viime vuoden ongelmien jälkeen. Uutta ennätystä (nyt 94,44) tuskin silti nähdään tämän kesän aikana.

– En ole vielä parhaalla tasollani, eikä ennätyksen rikkominen ole tämän vuoden tavoite. Olen vain onnellinen, että olen terve ja pystyn kisaamaan kaikkien ongelmien jälkeen.

Maanmies Andreas Hofman oli kisan kakkonen tuloksella 85.24. Suomalaisten panos jäi vaisuksi. Lassi Etelätalon paras noteeraus oli 79,77 ja Topias Laineen 72,88.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?