Kiekkojätti Daniel Ståhl kiskaisi Tukholmassa hirmuheiton – kilpailee jo tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kiekkojätti Daniel Ståhl jysäytti Tukholmassa valtavan heiton – kilpailee jo tiistaina Turussa

Daniel Ståhl heitti maanantaina uransa toiseksi pisimmän kaaren, mutta kommentoi, että rahkeita on vielä paljon pidemmällekin.

Daniel Ståhl heitti päivää ennen Turun Paavo Nurmi Games -kisoja hurjan tuloksen Tukholmassa.­

10.8. 22:18

Ruotsalainen kiekonheittäjä Daniel Ståhl saapuu Turkuun tiistai-illan Paavo Nurmi Games -kisoihin hirmuvireessä.

Kiekkojätti kiskaisi maanantaina Ruotsissa Sollentuna GP:ssä uransa toisiksi pisimmän heiton: 71,37 metriä. Tulos on maailman tämän kauden kärkitulos.

27-vuotiaan Ståhlin viime kesänä heittämä Ruotsin ennätys kirjataan 71,86.

– Olen tyytyväinen, mutta pystyn heittämään pidemmälle, Ståhl totesi Aftonbladetille kauden toistaiseksi pisimmästä kaarestaan.

Läheltä piti, että Ståhlin heittoa ei olisi hyväksytty. Heittoa valvonut tuomari nosti ensiksi punaisen lipun yliastumisen merkiksi. Tuomarin mielestä Ståhlin kantapää oli selvästi heittoringin ulkopuolella.

Aftonbladetin mukaan Ståhl protestoi tuomiota välittömästi, ja tarkemman tutkailun jälkeen tulos hyväksyttiin.

Dohan MM-kisoissa viime syksynä kultaa voittaneen Ståhlin aiempi tämän kauden paras heitto oli kantanut 70,25 metriä.

Ståhl on tänä kesänä kärsinyt tekniikkamurheista, jotka ovat viimein helpottamaan päin.

– Uskon, että enemmän on tulossa ja pystyn heittämään vielä pidemmälle. Nyt tuntuu irtonaisemmalta kaikkien tekniikkaan liittyvien ongelmien jälkeen, Ståhl tuumasi Aftonbladetille maanantain kisan jälkeen.

Samaa mieltä on ruotsalaisen valmentaja Vesteinn Hafsteinsson.

– Aiemmin hän on ollut melkein liiankin vahva. Kuin puskutraktori. Nyt hän heittää, kuten pitääkin. Hän näyttää ringissä balettitanssijalta, 160-kiloiselta balettitanssijalta, Hafsteinsson murjaisi.

Ståhl heitti Suomessa viimeksi elokuun 1. päivä, Kuortaneen GP-kisoissa.­

Aftonbladet kertoo, että maanantain kisan jälkeen Ståhlilla oli kiire lennolle. Lento Arlandan kentältä Turkuun lähti alle kaksi tuntia Sollentunan kisan päättymisestä.

Ståhl kertoi odottavansa innolla Paavo Nurmi Gamesia ja kansainvälisen kilpailun tunnelmaa. Turussa Ståhl saa kilpakumppaneikseen muun muassa Liettuan Andrius Gudžiusin sekä Slovenian Kristjan Čehin.

Edellisen kerran Ståhl kilpaili Suomessa Kuortaneen GP-kisoissa 1. elokuuta. Hän voitti kisan tuloksella 68,48.

Sujuvasti suomea puhuvan kiekkohirmun äiti on turkulaislähtöinen Taina Ståhl. Kuortaneen kisan yhteydessä Daniel Ståhl kertoikin, että aikoo Paavo Nurmi Gamesin yhteydessä käydä tapaamassa myös Leila-mummoa.

– Vedän kasvomaskin naamalle ja käyn mummia tapaamassa. Olen tietysti varovainen, enkä ota mitään riskiä, Ståhl sanoi tuolloin.

Hurjaa tuloskuntoa uhkuva Ståhl on yksi Paavo Nurmi Gamesin ehdottomia vetonauloja.

Yksilöurheiluun keskittyvä nettisivusto Etusuora.com kertoo, että viimeksi Suomen maaperällä on heitetty kiekkoa yli 70 metriä vuonna 2005 Helsingin MM-kisoissa. Silloin Liettuan Virgilijus Alekna voitti kultaa tuloksella 70,17.

Suomen ennätys kiekonheitossa puolestaan on eteläafrikkalaislähtöisen Frantz Krugerin vuonna 2007 kiskaisema 69,97.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?