Muistot kuolleesta ystävästä haittasivat Annimari Kortteen keskittymistä – ”Minulla on ollut muutama tosi vaikea päivä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Muistot kuolleesta ystävästä haittasivat Annimari Kortteen keskittymistä – ”Minulla on ollut muutama tosi vaikea päivä”

Annimari Korte Kuortaneella.

Julkaistu: 1.8. 20:54

Annimari Korte voitti Kuortaneella liikuttuneessa mielentilassa.

Kuortaneen GP-kilpailujen naisten pika-aitoihin oli ladattu hurjasti odotuksia. Lopulta Kuortaneen ilta ei tarjonnut pinnan alla muhinutta Suomen ennätystä, vaikka kilpailun voittaja Annimari Kortteen aika 12,88 on kovaa eurooppalaista tasoa.

Kortteen mukaan kisapaikkakunnalla mieleen pulpahtaneet muistot talvella menehtyneestä ystävästä vaikuttivat juoksijan olotilaan, eikä fokus pysynyt täysin olennaisessa.

– Minulla on ollut muutama tosi vaikea päivä. Hyvä ystäväni Braian Toledo menehtyi talvella ja edellisen kerran kun kävin Kuortaneella, tapasin hänet täällä. Tuntui, että pääni ei ollut ihan täällä tänään kilpailussa.

Kuortaneella paljon harjoitellut argentiinalainen keihäänheittäjä Toledo menehtyi helmikuussa moottoripyöräonnettomuudessa Buenos Airesissa.

– Hän oli hyvä ihminen ja Kuortane oli hänelle kuin toinen koti. Braian kannusti aina iloisuuteen, ja yritän myös noudattaa häneltä saatua oppia.

Kelpo ajasta huolimatta Korte ei ollut juoksuunsa täysin tyytyväinen.

–  Tuulet olivat haastavat ja tuntuivat vastaisilta. Sen ei olisi kuitenkaan pitänyt haitata, sillä esimerkiksi Lahdessa juoksin hyvin vastatuuleen.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Nooralotta Neziri ajalla 12,96.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?