Saksalaistähti Johannes Vetter kiskaisi maailmantilaston kakkoseksi Kuortaneella – lämmin kiitos suomalaisille - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Saksalaistähti Johannes Vetter kiskaisi maailmantilaston kakkoseksi Kuortaneella – lämmin kiitos suomalaisille

Johannes Vetter voitti Kuortaneen keihäskisan.

Julkaistu: 1.8. 19:09

Johannes Vetter nousi maailmantilaston kakkospaikalle Kuortane GP:ssä.

Saksalainen Johannes Vetter kiskaisi keihäänheiton maailmantilaston toiseksi 86,94 metrin heitollaan Kuortane GP:ssä. 2017 maailmanmestarin paras noteeraus syntyi kilpailun viimeisellä kierroksella, jolloin hän ohitti toiseksi heittäneen Ruotsin Kim Ambin reilulla metrillä.

Parhaimmillaan yli 94 metriä kiskaissut Vetter oli kisan jälkeen varovaisen tyytyväinen suoritukseensa.

– Ensinnäkin olen kiitollinen, että pysyin kutakuinkin terveenä. Kisan aikana jalassa tuntui pientä kramppia, mutta onneksi pystyin heittämään täydet kuusi kertaa. Muutamassa heitossa oli hyviä aineksia, joten en voi olla kovin pettynyt.

Vetter hätyytteli kilpailun toisella kierroksella Kuortaneella niin usein heitettyä 90 metrin rajaa, mutta kaatui hirmukaaren lopulta viivan yli.

–  Se oli pitkä heitto, joten harmi, että astuin sen yli. Sääli, mutta se on urheilua.

Vetter kiitteli suomalaisyleisön luomaa tunnelmaa ja lupasi tulla pian takaisin.

– Nautin heittämisestä ja harjoittelusta täällä. Asiat toimivat hienosti ja kaikki ovat ystävällisiä, todellista urheilukansaa. Tarkoituksenani on tulla vajaan parin viikon päästä Turkuun Paavo Nurmen kilpailuihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?