Daniel Ståhl saapui Suomeen tiukkojen koronasääntöjen keskelle – ”Puhuin vähän suomea, ja asiat järjestyivät” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Daniel Ståhliin suhtauduttiin skeptisesti Suomen rajalla – ruotsalaislehti uutisoi: ”Maa, johon ruotsalaiset eivät ole tervetulleita”

Daniel Ståhl ottaa ilon irti matkastaan Suomeen ja käytti suomen kieltä jo heti tavatessaan rajavartijan.

Julkaistu: 1.8. 6:45

Länsinaapurissa seurataan tarkkaan urheilijoiden ensimmäistä ulkomaanmatkaa ulos koronasta kärsivästä maasta.

Ruotsalaisten yleisurheilijoiden saapuminen Suomeen on ollut uutinen myös länsinaapurissa. Kiekonheittäjät Daniel Ståhl ja Simon Pettersson sekä keihäänheittäjä Kim Amb saapuivat maahan perjantaina. Kolmikko kisaa lauantaina Kuortaneen GP-kilpailussa.

Aftonbladet kirjoittaa kärkkääseen tyyliin, että urheilijat saapuivat maahan, johon ruotsalaiset eivät ole tervetulleita.

– He olivat vähän skeptisiä, kun tulimme maahan, mutta puhuin vähän suomea rajavartijalle, ja asiat järjestyivät, Ståhl sanoo ruotsalaislehdelle.

Ståhl ottaa ilon irti myös sosiaalisen median puolella. Instagram-tililleen ladatussa tarinassa hän poseeraa maskit ja huvittavat lasit päässään Petterssonin kanssa Abban Mamma Mia -kappaleen soidessa taustalla.

Daniel Ståhl iloitsee matkastaan myös sosiaalisen median puolella.

Kyse on merkittävästä reissusta, koska heittäjät eivät ole poistuneet kotimaastaan pitkään aikaan.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun olemme ulkomailla tänä kesänä, joten tämä tuntuu vähän epätavalliselta matkustaa, Simon Pettersson kommentoi.

Ståhl sanoi aiemmin perjantaina Ilta-Sanomille, että aikoo myöhemmin elokuussa kilpailtavan Paavo Nurmi Gamesin yhteydessä tavata myös Turussa asuvaa isoäitiään.

– Vedän kasvomaskin naamalle ja käyn mummia tapaamassa. Olen tietysti varovainen, enkä ota mitään riskiä, Ståhl kertoi.

Ståhl sanoi Aftonbladetille, että aikoo ensitöikseen Kuortaneelle saavuttuaan uida järvessä ja saunoa.

– Todella suomalaista ja mahtavaa, Ståhl sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?