Daniel Ståhl pääsi kuin pääsikin Ruotsista Suomeen – odottaa jo läheisen isoäitinsä tapaamista Turussa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Supertähti Daniel Ståhl pääsi kuin pääsikin Ruotsista Suomeen – odottaa jo rakkaan isoäitinsä tapaamista Turussa

Daniel Ståhl heittää lauantaina Kuortaneella ja myöhemmin elokuussa Turussa.

Daniel Ståhl viihtyy Suomessa, etenkin Turussa.

31.7.2020 21:06

Ruotsalainen kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl vaikutti hiukan voipuneelta kantaessaan matkakasseja Kuortaneen liikuntahotellin käytävillä.

Kahdeksan tunnin matkustus oli imenyt mehuja kiekkojätistä, joka heittää lauantaina Kuortaneella yleisurheilun GP-kilpailussa.

Ståhlin ja muiden ruotsalaisurheilijoiden saapuminen Suomeen ei ollut maan koronatilanteen ja maahantulorajoitteiden vuoksi läpihuutojuttu, mutta kiekonheittäjän mukaan kaiken pitäisi olla kunnossa.

– Minulle tehtiin Ruotsissa koronatesti, ja se oli negatiivinen. Olen iloinen siitä, että olen nyt Kuortaneella, tämä on ensimmäinen kertani täällä, Dohan 2019 maailmanmestari hymyili.

Ståhl ei halunnut ottaa kantaa vielä hämärän peitossa olevan Suomi-Ruotsi-maaottelun kohtaloon tai lähteä muutenkaan neuvomaan viranomaisia. Hän haluaa keskittyä työhönsä, joka on heittää pitkälle.

– Olen tällä hetkellä vahvassa kunnossa, mutta tekniikassa on vielä hiomista. Olen kuitenkin luottavainen, että ajan myötä palaset loksahtavat kohdalleen, ja kiekko lentää pitkälle. Katsotaan nyt mitä saan täällä aikaan, tällä kaudella 70,25 kiskaissut Ståhl mietti.

Lauantain kilpailu ei jää Ståhlin ainoaksi esiintymiseksi Suomessa, sillä kiekonheittäjä aikoo osallistua myös elokuussa Turussa järjestettäviin Paavo Nurmen kilpailuihin.

– Turun stadion on yksi lempipaikoistani heittää.

Turun reissulla Ståhl aikoo myös sukuloida, sillä kaupungissa asuu Ståhlin äidinäiti Leila, joka on kiekonheittäjälle erityisen läheinen.

– Vedän kasvomaskin naamalle ja käyn mummia tapaamassa. Olen tietysti varovainen, enkä ota mitään riskiä.

Daniel Ståhl on turkulaisen Taina Ståhlin poika.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?