Johannes Vetter ällistyi Helsinki-Vantaalla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Erikoinen näky hämmästytti yleisurheilun maailmanmestaria Helsinki-Vantaalla: ”Pitääkö minun lentää yksin tätä konetta?”

Johannes Vetter ällistyi, kun lentokenttä oli lähes autio.

Johannes Vetter sai matkustella kaikessa rauhassa Suomeen.

31.7.2020 19:04

Keihäänheittäjä Johannes Vetter sai kouriintuntuvan kokemuksen poikkeusoloista matkustaessaan keskiviikkona Saksasta Pohjanmaalle.

Normaalisti ruuhkaiset lentokentät ammottivat tyhjyyttään.

– Elämme todellakin erilaisia aikoja. Frankfurtin kenttä ei ollut täynnä normaalia hälinää ja saapuessani Helsingin terminaaliin tajusin, että täälläkin on ihan kuollutta.

Vetter kuuluu Kuortaneella lauantaina kilpailtavan GP-kiertueen osakilpailun suurimpiin tähtiin.

Lontoon 2017 maailmanmestari kertoi ostavansa yleensä kisareissultaan tuliaisia perheelle ja tyttöystävälle. Nyt liikkeet olivat kuitenkin säpissä yhtä hodarikojua lukuun ottamatta.

– Onneksi olin nälkäinen. Minulla oli Helsingistä jatkoyhteys Vaasaan, joten menin portille tuntia ennen koneen lähtöä. Olin siellä ainoa ihminen ja mietin jo, että olenko oikealla portilla ja pitääkö minun lentää yksin tätä konetta. Olihan se todella outoa, Vetter kummastelee.

Tyhjät lentokentät eivät olleet Vetterille ainoa poikkeuskokemus. Myös lennoilla käytettävä kasvomaski oli miehelle uutta.

– Se on ihan ok ja ymmärrettävää tässä maailmantilanteessa. Kahdeksan tuntia maski naamalla tuntuu kuitenkin korvissa.

2016 Kuortaneen kisan tuloksella 88,23 voittanut Vetter saapui Suomeen keskiviikosta sunnuntaihin kestävälle kisamatkalle manageri Tero Heiskan houkuttelemana.

Nilkkavammasta toipunut saksalainen kertoo, että viime aikoina tuntemuksia on ollut myös kädessä, joten tuloskunto on täysi arvoitus.

– Kuortaneen kilpailu on minulle toinen tälle kaudelle. Ensimmäinen kisa Saksassa meni vähän pilalle, joten nyt odotukset ovat vähän epävarmat. Toivottavasti paikkani kestävät ja saan aikaan hyvään tuloksen, hurjaa ennätystulosta 94,44 hallussaan pitävä Vetter ennakoi.

Lauantain kilpailussa saksalaisen haastavat muun muassa Ruotsin Kim Amb, Latvian Gatis Cakss sekä suomalaiset Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?